Video: Volvo ne prezintă noul V40

Cel mai nou model Volvo reprezintă un mix perfect între aspectul clasic scandinav, caracteristici dinamice de top și dotările de siguranță care îl vor transforma în premiantul clasei la acest capitol.

V40 va fi lansat de către Volvo Car Corporation în cadrul unei conferințe de presă care va avea loc pe 6 martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Noul model este gata să intre în competiția acerbă a hatchback-urilor premium, punând la bătaie cele mai noi și performante tehnologii ale fraților mai mari din gamă, împachetate într-o formă compactă și foarte atractivă.

Șasiul a fost proiectat pentru a fi orientat în special spre agilitate, urmărindu-se, în primul rănd, oferirea unei plăceri deosebite a șofatului. Gama de motorizări va fi foarte cuprinzătoare, pornind de la un diesel economic și ecologic, care va produce doar 94 g CO2/km și ajungând până la varful de gamă, reprezentat de motorizarea pe benzină T5 de 254 CP, capabilă să asigure un sprint de doar 6,7 secunde până la 100 km/h, cu plecare de pe loc. Toate motoarele vor fi echipate cu sistem start-stop și sistem de recuperare a energiei de frânare, indiferent dacă vor fi prevăzute cu transmisii manuale sau automate.

Fiind vorba de un Volvo, siguranța nu putea fi neglijată. V40 va beneficia de un pachet de sisteme de siguranță și de asistare a șoferului, de top. Dintre ele nu va lipsi unul dintre cele mai performante sisteme proiectate de Volvo, Pedestrian Detection, prevăzut printre altele cu funcția de frânare automată Full Auto Brake.

Printre noile inovații propuse la acest capitol se numără primul airbag din industria auto pentru pietoni, sistemul de menținere a benzii de rulare cu virare automată – Lane Keeping Aid, sau Park Assist Pilot, prin intermediul căruia manevrele de parcare laterală vor fi simplificate semnificativ. De asemenea, apreciatul sistem de evitare a coliziunilor urbane City Safety a fost îmbunătățit, fiind capabil acum să opereze până la o viteză de 50 km/h.

Planurile companiei Volvo în ceea ce privește vânzările pentru noul V40 se situează în jurul valorii de 90.000 de unități anual. Din această cifră, se estimează că aproximativ 85 de procente vor fi comercializate pe piața europeană. Producția modelului va debuta în mai 2012, iar asamblarea se va desfășura la fabrica Volvo din Ghent, Belgia.

Adaugati comentariu