Viitoarea generație Mini Cooper, ”scăpată” pe net

Viitoarea generație Mini Cooper 2023 autoexpert.ro

Te-ai întrebat vreodată cum va arăta viitoarea generație Mini Cooper? Merită s-o aștepți, sau îți cumperi una din actuala generație? Ei bine, cel puțin în privința aspectului, putem să-ți venim în ajutor. Iată cum va arăta a patra generație a britanicului. 

Love it or hate it! Hatch-ul britanic se transformă puternic, dar păstrează silueta și farurile care l-au consacrat. Cel puțin asta reiese din imaginile distribuite pe Twitter de jurnalistul german Greg Kable.

Ce vedem? Vedem elemente tradiționale, combinate cu tușe extrem de îndrăznețe. Deși îl vei recunoaște fără probleme ca fiind un Mini, vei fi surprins de suprafața mică pe care o are calandrul. Da, Mini va avea și versiuni cu propulsoare termice, dar, privit din față, pare că nu e necesară o suprafață mare destinată răcirii motorului. Rămâne, totuși, de văzut dacă aceasta este versiunea electrică, ținând cont de lipsa terminațiilor eșapamentului ”la vedere” și de masca față de dimensiuni reduse.

Viitoarea generație Mini Cooper 2023 autoexpert.ro

Viitoarea generație Mini Cooper: revoluția

Revoluția adevărată e în spate, unde stopurile ”izvorăsc” din banda neagră orizontală. Imaginea pare o combinație între figura lui Joker și pânza lui Spiderman. Intrigă și accentuează vizual lățimea mașinii. La fel ca și spatele, interiorul a primit un tratament spectaculos.

Viitoarea generație Mini Cooper 2023 autoexpert.ro

Nu mai există instrumentar de bord, al cărui loc ar fi putut fi luat de un head-up display. Acesta are lamelă escamotabilă, deci nu proiectează informația pe parbriz. Singurul ecran adevărat este cel mare și rotund din mijlocul bordului, care pare a se curba spre exterior. Arată stilat și are margini subțiri.

Viitoarea generație Mini Cooper 2023 autoexpert.ro

Sub el, gurile de ventilație și butoane fizice, probabil pentru comenzi rapide, precum cele ale climatizării. În rest, mai sunt vizibile volanul cu 3 spițe și butuc central masiv, fața de ușă, scaunul și cotiera. În imaginea de sus, se vede cum suprafața vitrată a plafonului (desigur, opțională), se extinde până în spatele scaunelor.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top