Viitoarea Mazda3 ar putea fi prezentată la Salonul Auto de la Los Angeles

Mazda KAI CONCEPT (10)

Viitoarea Mazda3 este așteptată să-și facă apariția la Salonul Auto de la Los Angeles, programat pentru luna noiembrie. Liniile compactei nipone vor fi inspirate de conceptul Kai, prezentat de Mazda anul trecut.

Mazda vrea să facă din compacta sa o alternativă de luat în seamă la Mercedes-Benz Clasa A și Audi A3. În acest scop, niponii vor oferi o cabină mai confortabilă și ultra-tehnologizată. Cele mai mari schimbări însă, vor fi trecute în contul propulsoarelor. Motorul SkyActiv-X pe benzină va fi disponibil în gama Mazda3. Japonezii profit astfel cifre de consum tipice unui motor diesel și beneficiile tipice unei unități pe benzină. Noul motor ar oferi 187 de cai putere și un cuplu de 230 Nm.

Compacta de la Mazda va fi disponibilă și cu motor SkyActiv-G pe benzină, dar și cu un diesel SkyActiv-D.

Mazda3

Și look-ul noului model va fi mai impresionant decât cel al generației pe care o înlocuiește. Viitoarea Mazda3 va urma liniile îndrăznețe și senzuale ale conceptului cu nume exotic KAI, cu prezentat de japonezi anul trecut, la Salonul Auto de la Tokyo, ca o avanpremieră a hatchback-ului.

“Istoria noastră recentă demonstrează că nu am produs concepte doar de dragul conceptelor. Deci da, un tip nou de producție și noi tehnologii au fost integrate în acest proiect de la bun început”, declară șeful de design Mazda Europa, Kevin Rice.

Mazda3 va ajunge anul viitor în Europa.

 

Adaugati comentariu