Viitoarea Skoda Superb: tot ce știm despre ea!

Viitoarea Skoda Superb iV model 2023 autoexpert.ro

Viitoarea Skoda Superb va fi prezentată în 2023. A patra generație va fi un model complet nou și, probabil, va reprezenta ultimul Superb din istoria modelului.

Declinul motoarelor cu combustie internă va face, probabil, ca viitoarea Skoda Superb să fie ultima. Actualmente, pe piață se află a treia generație. Însă, peste doi ani va apărea una nou-nouță. Va fi mai mare și – surpriză (!), ar putea fi vândută numai în versiune break. Da, Skoda ar putea renunța la versiunea sedan, așa cum o sugerează și exemplarul camuflat surprins în teste.

Viitoarea Skoda Superb iV model 2023 autoexpert.ro

Interesant este că și a opta generație Volkswagen Passat, care va împărți platforma și motoarele cu viitoarea Skoda Superb, va renunța la versiunea sedan. Poți citi toate informațiile despre viitorul Passat în revista Auto Expert, în care am publicat și desenele noastre cu acesta.

Publicația auto.cz a prezentat câteva cadre cu un exemplar de Superb camuflat, pe care cehii îl testează pe șosea. Ne așteptăm ca lungimea sa să crească cu aproximativ 8 cm, iar ampatamentul cu 5 cm. Dimensiunile mai generoare îi vor permite să ”jongleze” mai bine cu designul exterior. Astfel, hayonul va fi mai înclinat, aducându-l, probabil, mai aproape de granița dintre break și liftback. În plus, și portbagajul va crește. Platforma va fi actuala MQB, care va mai evolua în 2 ani.

Viitoarea Skoda Superb – motoarele

Clar, Skoda nu va renunța la motoarele termice. Însă acestea vor fi, în mare parte, electrificate. Cel mai slab dintre ele va beneficia, probabil, de un sistem mild-hybrid. Va avea la bază benzinarele 1.5 TSI și 2.0 TSI, și celebrul motor 2.0 TDI, la care cehii nu vor renunța, așa cum o arată cele mai recente informații.

Viitoarea Skoda Superb iV model 2023 autoexpert.ro

De asemenea, ne așteptăm la mai multe versiuni plug-in hybrid, evoluate din actualul sistem. Însă acestea vor avea baterie mai mare și o putere crescută. Poți afla toate informațiile, inclusiv uzinele în care vor fi asamblate, puterile și autonomiile sistemelor de propulsie și designul, în ediția din octombrie a revistei Auto Expert!

Adaugati comentariu