Mercedes-Benz B-Class F-CELL – Viitor pe hidrogen

Mercedes-Benz a lansat primul său automobil de serie cu propulsie electrică. Mercedes-Benz B-Class F-CELL folosește o pilă de combustibil pe hidrogen și are o autonomie fără emisii poluante de 400 km.

La baza noului B-Class F-CELL stă noua generație a sistemului de propulsie electric bazat pe o pilă de combustibil, compactă, puternică și capabilă de a fi folosită zilnic. Spre deosebire de prima generație a acestui sistem dezvoltată pe un șasiu de Clasa A (2004), noul sistem dezvoltă cu 30% mai multă putere și consumă cu 30% mai puțin hidrogen.

Ansamblul include o pilă de combustibil, un acumulator li-ion, trei rezervoare de câte 4 kg de Hidrogen (700 Bar) și un motor electric compact plasat în locul propulsorului convențional. Noul B-Class F-CELL produce 136 CP și 290 Nm, valori ce îl pun la egalitate cu un motor clasic pe benzină de 2.0 l.

Datorită compresiei înalte a hidrogenului din rezervoare, B-Class F-CELL poate acoperi aproximativ 400 de km cu un sigur plin. Procesul de încărcare cu hidrogen poate fi realizat în mai puțin de trei minute grație unui sistem standardizat de reîncărcare. Primele 200 de astfel de modele vor fi livrate clienților din Europa și SUA în vara acestui an.

2

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top