Viitorul BMW X5 este testat în condiții extreme, de la Cercul Polar până în Africa de Sud

BMW X5 (4)

Viitorul BMW X5 este supus unor teste dure înainte de a ajunge pe șosele. Cercul Polar, circuitul de la Nurburgring, dar și temperaturile toride din Africa de Sud sunt condițiile perfecte pentru a seta ultimii parametri ai noului SAV (Sport Activity Vehicle).

Venit pe lume în urmă cu aproape două decenii, X5 a ajuns la a patra generație, iar constructorul vrea să pună în noul model tot ce are mai bun. Noi sisteme de suspensie și un șasiu inovator, disponibile în premieră la un model BMW X, transformă viitoarea mașină într-una revoluționară.

BMW X5 (6)

Noul pachet de off-road va oferi un mix impresionant între confort și performanță pe teren accidentat, șoferul având posibilitatea de a jongla cu modurile de rulare prin simpla apăsare a unui buton. Pe zăpadă, nisip, pietriș sau macadam, viitorul X5 are soluția perfectă în ceea ce privește trenul de rulare și suspensia.

Nu doar temperaturi extreme au avut de înfruntat prototipurile X5, ci și suprafețe dure de rulare, pe care inginerii au testat suspensia complet nouă.

BMW X5 (3)

Inginerii au parcurs, la bordul prototipurilor, un program intensiv. Au testat accelerația, manevrabilitatea și frânarea la centrul de teste în condiții de iarnă de la Arjeplog (Suedia), pe drumurile de macadam din Africa de Sud și pe nisipul din deșertul din Nevada, Statele Unite, în condiții de ger și de caniculă, pe gheață și zăpadă, dar și pe noroi. X5 a ajuns și la Miramas, în sudul Franței și pe circuitul Talladega din Alabama. Experții au pus la punct setările suspensiei adaptive M Professional și ale direcției active integrale, oferite în premieră.

Adaugati comentariu