Viitorul director de design Dacia a lucrat la Aston Martin

Începând de la 1 septembrie 2021, Miles Nürnberger va ocupa funcția de director de design al mărcilor Dacia și Lada. El i se va subordona lui Laurens van den Acker.
Miles Nürnberger - design dacia

După ce a fost păsăsită brusc de Alejandro Mesonero-Romanos care a plecta după doar câteva luni de activitate, marca Dacia și-a anunțat noul designer-șef. Miles Nürnberger va fi atât director de design cât și membru în Comitetul de Direcție al mărcilor Dacia și Lada, ambele grupate într-o divizie condusă de Denis Le Vot, director general al mărcilor Dacia și Lada.

Miles Nürnberger i se va subordona lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.

„Îl primim cu entuziasm pe Miles, pentru că design-ul este un element central al strategiei noastre pentru mărcile Dacia și Lada. Cu noul Sandero, am demonstrat că un vehicul poate fi esențial dar în egală măsură atrăgător. Cu ajutorul lui Miles vom depăși noi etape în evoluția celor două mărci. Printre proiectele mari vor urma NBI (New Brand Identity – Noua Identitate de Marcă), Bigster și Niva”, a declarat Denis Le-Vot.

„Ne bucurăm să îl avem alături de noi pe Miles Nürnberger într-un moment atât de important pentru marca Dacia. Miles este un designer de renume care i-a inspirat pe mulți cu munca sa la Aston Martin. Experiența sa și pasiunea de a construi mărci puternice prin design vor fi un mare atu pentru marcă și ne vor ajuta să proiectăm Dacia în viitor” a menționat și Laurens van den Acker.

Noul director de design Dacia a creat Aston Martin DBX și proiectul Valkyrie

Miles Nürnberger a lucrat, din 2008, în echipa de design a constructorului Aston Martin Lagonda având pentru început funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018 el a devenit Director de Design al mărcii. Printre realizările sale se numără DBX – primul SUV din gama Aston Martin și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda ca subsidiară 100% electrică, ilustrată de conceptul Vision în versiunile sedan și SUV.

Înainte de a se alătura companiei Aston Martin Lagonda, Miles Nürnberger a lucrat în cadrul echipei de design exterior a mărcii Citroën. Primii săi pași în lumea design-ului auto i-a făcut însă în cadrul brandului Lincoln, una dintre diviziile Ford Motor Company.

Născut în 1976, într-o familie pasionată de artă, de design și de mașini, Miles a obținut diploma în design auto a Universității din Coventry în 1998. În 2009 a fost laureat al premiului de design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul One-77.

– Designerul-șef Dacia părăsește grupul Renault după doar șapte luni
– „Transferurile” de designeri continuă: Anthony Lo trece de la Renault la Ford

Adaugati comentariu