Viitorul Mercedes-Benz Clasa S surprins în teste pentru prima oară!

Mercedes-Benz Clasa S (2)

Mercedes-Benz lucrează intens la dezvoltarea viitorului model Clasa S. Primele prototipuri ale limuzinei premium au fost deja surprinse în teste, în condiții extreme de iarnă. Actuala generație S-Class se află pe piață din 2013. Audi A8 și BMW Seria 7 îl vor primi în arena limuzinelor de lux ultra-moderne.

Constructorul din Stuttgart promite confort tipic titulaturii S, tehnologie actualizată și siguranță de top, dar și un design mai agresiv, în stilul liniilor adoptate de modelele lansate recent, CLS și Clasa A. Stratul gros de camuflaj ascunde liniile elegente ale mașinii, dar putem ghici faruri mai înguste, o grilă masivă a radiatorului și nervuri care îi brăzdează profilul.

Mercedes-Benz Clasa S (6)

Noul model va oferi, cu siguranță, și mai mult spațiu la bord, urmând tendințele modelelor noi care au primit ampatament mai mare. În schimb, Mercedes va ține sub control greutatea vehiculului, folosind materiale ușoare, cum ar fi aluminiul și fibra de carbon, un aspect care va eficientiza și consumul.

La capitolul motorizare, cunoscut intern ca W223, noul Mercedes Clasa S va oferi, ca și până acum, unități turbo pe benzină și pe motorină, dar și o versiune hibridă, instalând la bord noul sistem electric de 48 de volți. Nu este exclus ca, porniți pe drumul electrificării, cei de la Stuttgart să ia în calcul și o variantă pur electrică. În paralele, Mercedes lucrează și la limuzina S-Class Intelligent Drive, care se află deja în teste de mai bine de un an, așa că vom avea parte, cu siguranță, de o mașină ultra inteligentă, capabilă de rulare autonomă de nivelul 3.

Mercedes-Benz Clasa S (3)

La bord, se va regăsi sistemul multimedia MBUX, lansat odată cu hot hatch-ul Clasa A, un sistem care beneficiază de inteligență artificială, capabil să învețe și să comunice cu utilizatorul.

Mercedes-Benz Clasa S ar trebui să ajungă pe piață în 2020.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top