Viitorul Mercedes-Benz Clasa S va avea la bord un ecran cât un televizor

Mercedes-Benz Clasa S (3)

Mercedes-Benz Clasa S testează în nordul Europei, în condiții de iarnă, înfruntând zăpadă și temperaturi sub zero grade. Fotografii spion au surprins în premieră cabina limuzinei de la Mercedes.

Viitoarea generație Mercedes-Benz Clasa S se pregăște pentru prezentarea oficială, programată pentru începutul anului viitor. Până atunci însă, vedem în premieră cum arată interiorul automobilului. Cabina limuzinei va primi materialele exclusiviste și finisajele elegante tipice modelului, dar și atmosfera high-tech cu care constructorul auto premium și-a obișnuit clienții.

Mercedes-Benz Clasa S (7)

Dispar astfel ecranele duale, care și-au făcut debutul odată cu cea mai recentă generație a limuzinei Clasa E și care au ajuns, în cele din urmă, la toate modelele companiei. Își face acum apariția un concept nou, care integrează în consola centrală, un display de mari dimensiuni. La prototipul surprins în teste, pare o soluție improvizată, dar confirmă faptul că Mercedes testează această variantă de redare a informațiilor referitoare la rulare.

Și instrumentarul de bord primește un nou design, fiind acoperit, la prototipul testat, de un capac de sticlă poziționat imediat în spatele volanului.

Mercedes-Benz Clasa S (6)

La exterior, ne putem aștepta ca și viitorul rival al lui BMW Seria 7 și Audi A8 să urmeze direcțiile stilistice preluate de celelalte modele noi din gamă: blocuri optice mai înguste și mai alungite, linii simple și elegante vor defini designul limuzinei.

La capitolul motorizare, Mercedes pregătește o modificare radicală. Mercedesblog.com anunță că limuzina va fi disponibilă exclusiv cu sistem de propulsie hibrid, care va integra motoare pe benzină și diesel cu șase cilindri în linie și un motor electric. Sistemul va fi disponibil și cu motor V8.

Sursă foto: Quattroruote.it.

Adaugati comentariu