Viitorul mobilității la Salonul Auto de la Beijing

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert

La Salonul Auto de la Beijing sunt prezenți peste 700 de expozanți și sunt așteptați peste 600.000 de vizitatori la această ediție, a cărei temă este „Mobilitatea Inteligentă”. Cele mai mari companii auto din China și din lume sunt prezente la acest eveniment, iar printre ele se numără și partenerii SUV CARS cu modele și tehnologii noi.

 

22 de modele de la Dongfeng Motor la Salonul Auto de la Beijing

 

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
Dongfeng expune la Auto China 2024 o gamă impresionantă de 22 vehicule electrificate, cu tehnologii inovatoare. Printre modelele expuse se remarcă L7, un SUV compact ce întruchipează conceptul de design al unei călătorii prin ani lumină. Dongfeng Aeolus L7 este primul model implementat cu tehnologia Dongfeng Mach PHREV, cu un motor hibrid 1.5T cu o eficiență termică de 45.18%, o putere maximă cuprinzătoare de 360 CP și un cuplu de 615Nm. Echipat cu o baterie electrică de 30,2 kWh, Dongfeng Aeolus L7 are o autonomie electrică a bateriei de 205 km, autonomie extinsă de 1.500 km, cu un consum de combustibil de 3,8 l / 100 km (NEDC) și un consum extins de combustibil de 0,56 l / 100 km (WLTC). Cu o putere de încărcare de 45kW, durează doar 26 de minute pentru a încărca de la 30% la 80% SOC (State of Charge). Dongfeng dezvoltă în prezent baterii în stare solidă și tehnologie de încărcare super-rapidă 6C, care permite bateriei să se încarce la 80% din capacitatea sa în doar 10 minute.

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
Un alt model nou lansat în premieră este MHERO M-HUNTER, un vehicul electric super-luxos pentru pasionații de off-road la nivel mondial. Dongfeng, alături de DFSK și SERES este producătorul auto numărul 1 din China și activează în domeniu din 1969. În prezent, producătorul are 127.000 de angajați și este în Top 500 companii la nivel global. Modelele sale au fost vândute în peste 1,2 milioane de unități în afara Chinei.

 

Pick-up EV și noul concept Define – noutățile JAC

 

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
JAC expune cele mai noi modele, printre care ultimul său model de pick-up, Hunter T9 (urmașul electric al modelului termic T8, disponibil în România), un pick-up 100% electric cu o autonomie de 500 km și conceptul DE-FINE.
JAC este un mare producător auto din China ce se situează în primele 500 de companii chinezești și primele cinci mărci auto independente de pe piața internă.

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
JAC are parteneriate cu producători internaționali renumiți, cum ar fi Volkswagen și Cummins Engine relații de cooperare cu peste 130 de țări din Europa, America de Sud, Africa, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est. JAC deține un centru de cercetare și dezvoltare în Italia și filiale în Vietnam, precum și 19 baze industriale internaționale în Mexic, Kazahstan și alte zone. Până la sfârșitul anului 2023, JAC a exportat peste 250.000 de vehicule, în creștere cu 59% de la an la an.

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert

BAIC, prezent cu 19 modele la Salonul Auto de la Beijing

 

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
Pe 25 aprilie, grupul BAIC, împreună cu mărcile BEIJING, ARCFOX, Beijing Benz și Beijing Hyundai, și-au prezentat 19 modele de vehicule, unele în premieră, la Auto China 2024 de la Beijing. Pre-comenzile au demarat oficial pentru BJ30 AWD cu motor exclusiv Magic Core 1.5T, performanțe de 408 CP și accelerație de 0-100 km/h în aproximativ 6 secunde. Sistemul de control electronic cu tracțiune integrală asigură un timp de răspuns rapid de 0,03 secunde, cu comutare fără probleme între modurile de tracțiune pe două roți și tracțiune pe patru roți. BJ30 are un consum de 6,45 l/100 km și range extender ce depășește 1.000 de kilometri. O nouă tehnologie hybrid este disponibilă pe acest model, DHT – Dedicated Hybrid Transmission Technology. BJ30 va fi în curând disponibil pentru comandă în România.

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
Și ARCFOX Alpha S5, model electrificat pentru care a început deja prevânzarea, a fost expusă la salonul auto. BAIC oferă Alpha S5 în două versiuni: una cu un singur motor, cu 268 CP și alta cu dual motor – un motor adăugat de 255 CP pe puntea spate. Versiunile entry-level vor folosi o baterie LiFePO4, în timp ce nivelurile superioare de echipare vor folosi o baterie ternară cu litiu CATL. Modelul dispune de grupul motopropulsor α-Power de a patra generație, care accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde.
Debutul STELATO S9, un model nou rezultat din colaborarea BAIC cu Huawei, marchează o altă piatră de hotar în noile eforturi energetice ale grupului. Stelato S9 este un EV elegant, care concurează cu Mercedes S-Class, Audi A8L și BMW Seria 7. Sunt disponibile două versiuni ale modelului – un singur motor spate cu o putere maximă de 309 CP și o opțiune dual motor cu motorul frontal suplimentar care oferă o putere maximă de 215 CP.

Salonul Auto de la Beijing AutoExpert
BAIC este unul dintre cei mai mari producători auto din China și partener Mercedes Benz. Fondată în 1958, compania se află de 10 ani consecutiv în Fortune Global 500, iar anul trecut a urcat pe locul 162. Produsele sale includ cinci categorii de sedanuri, SUV-uri, vehicule off-road, camionete și vehicule electrificate. BAIC a înființat peste 360 de puncte de vânzare și service în peste 30 de țări din întreaga lume, în Asia, Orientul Mijlociu, Africa, America Centrală și de Sud și unele țări și regiuni europene.
Modelele Dongfeng, BAIC si JAC sunt importate la nivel național prin intermediul SUVCARS România. Toate modelele distribuite sunt certificate și respectă toate standardele auto cerute de autoritățile europene.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top