Viitorul model Dacia Bigster va fi produs la Mioveni

Dacia Bigster se află în România autoexpert.ro

Dacia a anunțat oficial astăzi că viitorul SUV de segment C ce va fi construit pe platforma CMF-B în baza conceptului Bigster va fi lansat în 2025, iar producția va avea loc la uzina Dacia de la Mioveni.

Dacia a confirmat că un model mai mare ca Duster va fi lansat în 2025 pe platforma CMF-B. Acesta va avea la bază conceptul Bigster și va fi produs în România, la Mioveni. Lansarea este prevăzută pentru anul 2025.

Bigster și Duster vor fi produse exclusiv la Mioveni

Până atunci, anul viitor vom vedea noua generație Dacia Duster. Prezentarea oficială va avea loc chiar la finalului anului 2023, cu primele exemplare disponibile în 2024. A treia generație a SUV-ului Dacia va fi, de asemenea, asamblată la uzina de la Mioveni, Argeș. Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group. Această platformă flexibilă reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Dacia Jogger Hybrid autoexpert.ro

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. În cadrul aceluiași comunicat, Dacia mai anunță că, începând din al doilea trimestru al anului 2024, producția modelului Jogger, inclusiv Jogger Hybrid 140 se va face și la uzina Dacia din Tanger, Maroc.

Via Dacia

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Cupra SUV 2024 autoexpert.ro

Schimbări majore la Seat și Cupra

Seat S.A. a susținut o conferință de presă în care a prezentat rezultatele financiare pe anul fiscal 2022. Dincolo de asta, discuțiile

Scroll to Top