Viitorul monovolum Dacia – primele informații

Francezii de la L’argus au reușit să obțină primele informații legate de următorul produs Dacia – un monovolum ce va beneficia de două versiuni, una destinată familiilor și una cu iz utilitar.

Din informatiile publicate in premiera de site-ul francez L’argus monovolumul Dacia va fi construit in noua fabrica Renault din Tanger, ce va fi inaugurata la inceputul anului 2012. 

Bazat pe o platforma de Logan MCV, al cincilea membru al familiei Dacia va putea transporta pana la 7 pasageri. Cele doua locuri in plus plasate in portbagaj vor folosi un sistem asemanator celui din MCV, putand fi rabatate si eliminate pentru a mari capacitatea de incarcare a portbagajului. 

Data fiind linia inalta a plafonului se anunta o capacitate utila mai mare decat cea a unui MCV (700 l standard respectiv 2350 l maxim). Pentru a elibera si mai mult spatiu se poate elimina si prima bancheta, o solutie ce va inlesni folosirea noului model pe post de utilitara.  

Primele poze publicate de siteul francez prezinta cateva linii inedite pentru modele Dacia, incepand cu grila radiatorului sub forma trapezoidala pana la stopurile spate dispuse pe inaltime. Cum va arata modelul final ramane de vazut, cert este ca, de obicei, primele poze nu au foarte multe in comun cu versiunea de serie.

Lista de motorizari va include foarte probabil propulsorul 1.6 16 v 110 CP (euro V) precum si cunoscutul diesel 1.5 dCi in doua versiuni de putere 90 si 105 CP. Unele zvonurile anunta prezenta unei versiuni supraalimentate pe benzina 1.2 TCe, dar sunt sanse slabe ca ea sa fie disponibila chiar de la inceputul comercializarii modelului. 

La prima vedere Dacia isi respecta strategia “mult pentru putin”, pretul vehiculat pentru versiunea de baza (foarte probabil cu motor pe benzina) fiind de 13.000 de euro. Luand drept exemplu diferentele intre motorizarile pe benzina si cele diesel din lista actuala de preturi, pentru o motorizare diesel pretul va creste cu aproximativ 1.200 de euro. In acest conditii de pret, singurul concurent viabil pentru monovolumul Dacia pare a fi recent lansatul Chevrolet Orlando ce are un pret de pornire de 14.790 euro (motor pe benzina). 

Lansarea primului monovolum Dacia reprezinta inca o mutare spre vest a brandului romano-fracez, data fiind afinitatea clientilor de pe pietele din vestul europei pentru automobilele destinate familiilor. In est, inclusiv in Romania, interesul pentru astfel de modele este foarte redus, motiv pentru care Dacia probabil nu va insista pe aceste piete de desfacere, cel putin nu la inceput.

Sursa: L’argus

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top