Viral: Un șofer doarme dus la volanul mașinii pe autostradă!

Tesla doarme

Au apărut imaginile cu șoferul care dormea dus la volanul mașinii sale, un automobil Tesla. Acesta rula cu aproape 100 km/h!

Scena a fost surprinsă de un alt participant la trafic, pe o autostradă din statul american Massachussetts. Imaginile au devenit virale. Cu funcția Autopilot activată, șoferul dormea dus, cu capul în piept. În dreapta sa, o femeie dormea, de asemenea.

„Am privit la maşina de lângă mine şi mi s-a părut că-l văd pe şofer adormit la volan. La început, nu mi-a venit să cred, aşa că am privit cu mai mare atenţie şi, într-adevăr, bărbatul era complet adormit, cu capul căzut în piept. Maşina părea că este pe pilot automat şi mergea cu o viteză de 90-95 kilometri pe oră”, a povestit Dakota Randall, şoferul care a postat filmarea pe rețelele de socializare.

VIDEO

Nici claxoanele sale insistente nu au reușit să-i trezească pe cei doi aflați la bordul vehiculului Tesla.

Poliția din Massachussetts nu poate lua nicio măsură împotriva șoferului, deoarece șoferul care a surprins scena nu a depus nicio plângere.

Autoritățile americane avertizează că nu există mașini complet autonome pe piață și solicită companiei Tesla o verificare completă a sistemului de monitorizare a atenției șoferului. Dacă funcționează corespunzător, sistemul trebuie să oprească vehiculul în condiții de siguranță, în cazul în care detectează lipsa de reacție a celui aflat la volan. Tesla se apără susținând că acest tip de filmări ar putea fi simple farse sau cascadorii periculoase.

VEZI și alte accidente în care au fost implicate automobile Tesla,

care rulau cu funcția Autopilot activată >>>

Adaugati comentariu