Advertisement

Vision E: Skoda Kodiaq Coupe cu propulsie electrică

Vision E anunță iminenta apariție a noii Skoda Kodiaq Coupe. Sistemul de propulsie ales pentru prototipul care va debuta luna viitoare la Shanghai va fi unul 100% electric.

Gama de SUV-uri Skoda va crește exponențial în următorii trei ani, lui Kodiaq urmând să i se alăture noul Yeti, un model 100% electric și Kodiaq Coupe, care va deveni cel mai dinamic model polivalent al mărcii din Cehia.

Designul prototipului este unul agresiv, cu un plafon ce coboară mai abrupt decât ne așteptam spre spatele scurt, ușor arcuit. Extrapolând, putem chiar afirma că profilul caroseriei pare inspirat de cel al conceptului Audi Q8, poziționat, însă, într-un segment superior.

Numele Vision E (E, electric) trădează prezența unui sistem de propulsie electric, ceea ce înseamnă că prototipul pregătit de Skoda pentru Salonul Auto de la Shanghai, de luna viitoare, anticipează și trenul de rulare al viitorului SUV electric al mărcii. Așteptat pe piață în 2020, acesta va fi construit pe platforma modulară MEB, dedicată exclusiv viitoarelor modele electrice ale grupului VW.

Kodiaq Coupe, în schimb, va folosi arhitectura MQB, partajată cu fratele mai practic, cu șapte locuri. Cel mai probabil, clienții vor putea opta pentru configurații cu patru sau cinci scaune. Vom reveni cu detalii imediat după debutul oficial de la Shanghai.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top