Vișoiu sparge gheața – primul punct al sezonului 2014

Cea de a patra etapa din seria GP3 s-a desfășurat în Germania, pe circuitul Hockenheimring. Robert Vișoiu a obținut al 16-lea rezultat în antrenamentele oficiale de vineri. El a parcurs 20 tururi, dar a încheiat la o secundă și o zecime în spatele lui Richie Stanaway de la Status Grand Prix.

Pilotul MW Arden s-a calificat cu al 13-lea rezultat pentru cursa principala, insa a plecat al 12-lea din grila si si-a conservat foarte bine pozitia in primele tururi. Cu multa rabdare, Robert l-a depasit pe Mitch Gilbert si a mai castigat un loc. Cu 6 tururi inainte de final, Visoiu a cedat o pozitie colegului sau Jann Mardenborough. Bucuresteanul insa nu a renuntat si a intrat in top 10 dupa ce a trecut pe rand de Richie Stanaway si Alex Fontana. Cu acest rezultat, Robert Visoiu a obtinut primul sau punct din sezonul 2014.

„Suntem pe drumul cel bun si simt masina mult mai bine. Din pacate, pe final de cursa mi s-au uzat pneurile din cauza faptului ca am rulat prea mult in plasa lui Riccardo Agostini. Cred totusi ca este loc si de mai bine”, a declarat Robert Visoiu. In mansa de duminica dimineata, Robert s-a pozitionat al 10-lea pe grila de start. Romanul a plecat bine, si-a conservat locul, iar apoi l-a depasit pe Riccardo Agostini si a urcat pe pozitia a 9-a. Cei doi aveau sa faca rocada in ultimele tururi si astfel Robert Visoiu a incheiat al 10-lea, in afara punctelor.

„Dupa primele trei tururi fata monopostului a devenit incontrolabila. La scurt timp dupa am simtit o ameliorare. Pe final a fost din ce in ce mai rau. Chiar si asa, in ultimele 4 tururi am avut timpi mai buni decat ai lui Patric Niederhauser, colegul meu de la Arden. Am avut probleme cu masina, insa Jann Mardenborough a mers extraordinar si a castigat. Sincer, nu stiu ce se intampla. Saptamana viitoare vom ajunge in Ungaria, pe circuitul pe care am obtinut ultima victorie in seria GP3”, a concluzionat Robert Visoiu.

Urmatoarea etapa se va desfasura week-endul urmator, pe Hungaroring. Mai multe informatii despre Robert Visoiu gasiti pe siteul personal – www.robertvisoiu.ro.

Adaugati comentariu