Volkswagen a anunțat data lansării viitorului Bulli

vw-id-buzz-concept autoexpert.ro

ID. Buzz va fi o reinterpretare modernă a celebrului Bulli. Într-o postare făcută pe Twitter, CEO-ul Herbert Diess a dezvăluit data prezentării versiunii de serie: 9 martie. Iată tot ce știm despre model. 

Imediat după ziua femeii, primesc și bărbații un cadou: prezentarea oficială a lui ID. Buzz. Acesta se dorește a fi reîncarnarea celebrului VW Type 2, lansat la sfârșitul lui 1949 și numit Bus în USA, Camper în Marea Britanie și Bulli în Germania.

”Legenda se întoarce pe 03/09/22”. Așa arată textul care însoțește postarea lui Diess. Deși, la prima vedere, pare că se referă la ziua de 3 septembrie, în realitate data este 9 martie. Dar peste ocean, luna este pusă înaintea zilei la scrierea datei.

Ce va aduce nou viitorul Bulli?

La ce să ne așteptăm? În primul rând, la câteva tipuri de caroserie. Printre ele – versiunea de transport persoane, cea de marfă, cu panouri opace în loc de geamuri laterale, și un camper destinat ieșirilor în natură.

vw-id-buzz-concept Bulli autoexpert.ro

Autonomia nu va fi o problemă. Ne așteptăm ca versiunea de top să fie echipată cu o baterie de aproximativ 100 kWh, suficientă pentru o autonomie de aproximativ 500 km. De fapt, zvonurile anunță baterii între 48 și 111 kWh, în funcție de versiune. De asemenea, puterile ar putea porni de la aproximativ 200 CP (un singur motor) și ar urca la cca 300 CP, grație celor două motoare comune cu ale lui ID.4 GTX. Versiunea cea mai puternică va avea tracțiune integrală.

➡ Video: test cu noul VW Multivan 💡

La baza modelului de serie va sta platforma MEB. Ne așteptăm la o lungime de aproximativ 5 metri, cu ampatament lung și console scurte. Modelul va fi produs la uzina din Hanovra (Germania), dar data începerii producției nu a fost încă dezvăluită. Probabil că, imediat după prezentare, vor fi anunțate și prețurile și se va deschide lista de rezervări.

De asemenea, este probabil ca VW să lanseze mașina în cadrul unui eveniment relizat în studio, din moment ce Salonul Auto de la Geneva a fost deja anulat.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top