Volkswagen AG ar putea concedia până la 30.000 de angajați

Publicația germană Handelsblatt scrie că grupul Volkswagen ia în considerarea reducerea a până la 30.000 de locuri de muncă pentru scăderea costurilor şi îmbunătăţirea competitivităţii.
Herbert Diess - Volkswagen AG

Conform jurnaliștilor germani de la Handelsblatt, care citează o prezentare făcută de directorul general Herbert Diess în fața Consiliului de Supervizare al Volkswagen AG, grupul ia în considerarea reducerea a până la 30.000 de locuri de muncă pentru scăderea costurilor şi îmbunătăţirea competitivităţii, pe fondul concurenţei din partea unro companii precum Tesla.

„Nu există niciun dubiu că trebuie să rezolvăm problema competitivităţii fabricii noastre din Wolfsburg, pe fondul noilor intraţi pe piaţă. Dezbaterea este acum în desfăşurare şi sunt deja multe idei bune. Nu există scenarii concrete”, a explicat purtătorul de cuvânt al Volkswagen, Michael Manske, când i s-a solicitat să comenteze informaţia.

Un purtător de cuvânt al Consiliului angajaţilor Volkswagen a spus că, deşi nu comentează speculaţiile, cum ar fi dacă Diess a făcut declaraţiile, „o reducere de 30.000 de locuri de muncă este absurdă şi nefondată”.

Handelsblatt susține, de asemenea, că Volkswagen ia în considerarea listarea diviziei sale energie şi de încărcare a vehiculelor electrice, în plus faţă de planurile privind o Ofertă Publică Iniţială (IPO) pentru divizia de baterii.

Încă nu s-a decis nimic şi va dura probabil doi ani până când noile companii din cadrul grupului vor fi pregătite pentru listare, a apreciat Thomas Schmall, director în cadrul grupului german.

Adaugati comentariu