Volkswagen alege țara pentru următoarea uzină. Mai e România pe listă?

Volkswagen Skoda uzina

Grupul Volkswagen va decide unde va construi următoarea uzină, până la sfârșitul lunii octombrie. Este planul dezvăluit de șeful diviziei de producție de la Skoda, Michael Oeljeklaus.

Pe listă nemților s-a aflat și România, dar, pe ultima sută de metri, Volkswagen și-a îndreptat atenția către Turcia și – anunță Oeljeklaus, o țară membră a Uniunii Europene. Cel mai probabil, este vorba despre Bulgaria.

Următoarea uzină ar urma să fluidizeze producția, preluând din sarcinile uzinelor deja existente, care lucrează la capacitate maximă.

Automotive News Europe scrie că, în 2018, Skoda ar fi putut să vândă cu 100.000 de mașini mai mult, dacă ar fi avut capacitatea de a la produce. CEO-ul companiei, Bernahrd Maier, anunță cifre asemănătoare și pentru 2019.

88.100 de vehicule au fost construite în 2018, la fabricile din Mlada Boleslav și Kvasiny din Cehia.

Surse neoficiale anunță că Turcia ar fi preferată de Volkswagen, dar se teme de taxele locace mari, care se aplică mașinilor de clasă mare și care restricționează semnnificativ alegerile clienților, dar și industria. Un procent covârșitor, de 96%, este prezentat în Turcia de mașini cu motoare mai mici de 1,6 litri.

Volkswagen va superviza dezvoltarea centrului de producție care urmează să fie construit. Acesta va funcționa începând cu 2023 și va construi, cel mai probabil, SUV-urile Skoda Karoq și SEAT Ateca. Uzina va avea o capacitate de producție de 350.000 de unități anual, cu posibilitatea dublării producției, dacă există cerere.

Nemții vor reconfigura producția și în alte uzine. Astfel, Passat se va muta de pe liniile de asamblare din Emden, Germania, la fabrica din Kvasiny, acolo unde se construiește Skoda Superb. Centrul din Emden va fi dedicat construirii mașinilor electrice.

Decizia privind locația unei viitoare uzine se va lua, cel mai probabil, până la sfârșitul lunii viitoare. În noiembrie, în cadrul unei ședințe, se va lua și decizia finală referitoare la modelele care vor fi construite acolo.

Adaugati comentariu