Volkswagen anunță un SUV electric cu autonomie de 700 km

Volkswagen

Marca Volkswagen va produce la uzina sa din Wolfsburg un nou SUV electric care va beneficia de viteze de încărcare superioare și autonomie extinsă.

Oficialii Volkswagen au confirmat o investiție de 460 de milioane de euro în uzina principală a grupului din Wolfsburg. Aceasta are scopul de a permite adaptarea liniilor de asamblare pentru un nou SUV electric.

Conform lui Thomas Schaefer, CEO al mărcii Volkswagen, viitorul SUV electric va fi asamblat alături de hatchback-ul ID.3 și va avea la bază o variantă îmbunătățită a platformei MEB. Denumită MEB+, această bază tehnică va permite viitorului vehicul – care va avea dimensiuni apropiate de cele ale actualului Tiguan – să depășească performanțele actualelor vehicule electrice ale mărcii germane.

Grație îmbunătățirilor aduse platformei, dar și celulelor de baterii care vor fi produse la Salzgitter începând cu 2025, viitorul SUV va fi primul Volkswagen electric de serie care va putea fi încărcat cu 175 – 200 kW și putea parcurge distanțe de circa 700 km cu un singur „plin”.

Viitorul SUV produs la Wolfsburg se va adăuga gamei de vehicule electrice a Volkswagen compusă în prezent din ID.3, ID.4 și ID.5. Din nefericire producătorul nu a dat detalii despre intrarea acestuia în producție.

Cert este însă că la uzina din Wolfsburg, noul SUV va fi asamblat alături de ID.3, model electric care este produs în prezent doar la Zwickau. Primele unități ID.3 vor începe să iasă de pe liniile de asamblare din Wolfsburg în 2023, iar producția va crește constant.

În prezent, la principala uzină Volkswagen din Europa, circa 60.000 de angajați construiesc modele cu motoare termice precum Golf, Tiguan si Touran.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top