Volkswagen Arteon facelift: Shooting Brake și versiune performantă de 320 CP

Volkswagen a dezvăluit oficial noul Arteon facelift și Arteon Shooting Brake, după ce primele imagini au fost publicate de un site din China acum câteva zile.

Versiunea cu facelift a modelului VW Arteon aduce și o nouă variantă de caroserie: un station wagon numit Arteon Shooting Brake. Mai mult, Arteon are acum în gamă versiune pug-in hybrid de 218 CP, dar și o versiune performantă numită Arteon R de 320 CP.

Volkswagen Arteon facelift are o lungime de 4.866 mm, o lățime de 1.871 mm și un ampatament de 2.840 mm. Noua versiune Shooting Brake este mai înaltă față de Fastback: 1.447 mm, față de 1.428 mm. Modelul break are și un volum mai mare de încărcare: 565 litri, iar dacă bancheta este rabatată, volumul crește la 1.632 litri.

Modelul folosește platforma MQB din cadrul grupului Volkswagen.

La nivel de design se remarcă modificări ale blocurilor optice și ale stopurilor. La interior, bordul a fost redesenat complet. Modelul primește acum ca echipare standard instrumente de bord digitale, Digital Cockpit Pro cu display de 10.25 inch.

Pe consola centrală se găsește un display de 8 sau 9.2 inch ce controlează sistemul de infotainment. Sistemul permite controlul cu comenzi vocale și utilizarea telefonului mobil inteligent pe post de cheie digitală.

Sistemul audio este furnizat de Harman/Kardon și are 12 incinte acustice.

La capitolul motorizări, Volkswagen Arteon facelift are în gama motorizări TSI de 2.0 litri de 190 sau 280 CP, cea din urmă fiind disponibilă cu tracțiune integrală.

VW oferă și motorul 2.0 TDI în variante de 150 sau 200 CP. Transmisia este asigurată de cutia de viteze automată DSG cu șapte trepte. O noutate în gama de propulsoare este versiunea plug-in hybrid cu motor TSI de 156 CP și motor electric de 115 CP. Puterea totală a sistemului este de 218 CP.

Pentru versiunea Arteon R, VW folosește motorul TSI de 2.0 litri ce dezvoltă 320 CP între 5.350 și 6.500 rpm.

Volkswagen a updatat și lista de sisteme de asistență. Modelul dispune de Travel Assist, ce permite condusul parțial autonom.

Noul model va fi disponibil din a doua jumătate a anului viitor.

Via Volkswagen

 

Adaugati comentariu