Volkswagen Arteon va fi eliminat din gamă

VW Arteon

Așa cum a anunțat, Volkswagen va aplica un plan care prevedere reducerea costurilor și creșterea vânzărilor. Parte din acest plan este și simplificarea gamei de modele, iar primul model eliminat este Arteon.

Oficialii mărcii Volkswagen au prezentat noul plan pentru următorii 3 ani numit „Accelerate Forward|Road to 6.5”. Conform planului, marca din Wolfsburg vrea să obțină o rentabilitate de 6,5% și venituri de 10 miliarde euro până în anul 2026.

Volkswagen Arteon va fi eliminat din gamă

Parte a acestui plan este simplificarea gamei de modele pe care Volkswagen o oferă. Thomas Schäfer, șeful mărcii VW a spus: “Programul este prioritatea numărul unu pentru întregul Consiliu de Administrație. Trebuie să construim o nouă forță pentru marca Volkswagen și să o poziționăm solid pentru creșterea viitoare, motiv pentru care demarăm acum un efort concertat enorm. Trebuie să obținem o rentabilitate sustenabilă a vânzărilor de 6,5 % în cazul mărcii Volkswagen. Atingerea acestui obiectiv în 2026 este foarte ambițioasă, dar fezabilă dacă ne concentrăm eforturile. Acest lucru ne va permite să păstrăm locurile de muncă, să ne finanțăm viitorul din resurse proprii și să continuăm să investim în vehicule și tehnologii noi, în modernizarea fabricilor noastre și în formarea personalului.”

VW Arteon

Oficialii Volkswagen au mai spus că modelele mai puțin populare din gamă vor fi retrase, iar primul care va avea această soartă este modelul Arteon. De asemenea, va fi restrâns numărul de variante oferite pentru un model. Noul sedan electric ID.7, de exemplu, are cu 99% mai puține opțiuni de configurare în comparație cu un Golf 7.

Noile măsuri pentru eficientizarea gamei vor fi introduse din luna septembrie a acestui an.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Porsche Track Experience 2023 AutoExpert.ro

Porsche Track Experience 2023

Din când în când, mai particip la câte un eveniment care să-mi ofere o imagine clară, completă asupra industriei auto trecute, actuale

Scroll to Top