Volkswagen Beetle revine ca mașină electrică

Volkswagen Beetle

Un Volkswagen Beetle care să revoluționeze lumea mașinilor electrice este în planul constructorului german. Micul Beetle ar putea primi patru portiere și tracțiune spate, la fel ca versiunea originală, Beetle Type 1 din 1945.

Modelul ar avea la bază, scrie revista britanică Autocar, platform MEB a grupului auto german, care va sta și la baza gamei de mașini electrice ID. Familia ID își va face debutul cu un hatchback, anul viitor.

Volkswagen a confirmat deja că actualul Beetle, aflat pe piață din 2011 și care reprezintă cea de-a doua generație a legendarei mașinuțe, nu va fi înlocuit în mod direct odată ce producția se încheie. Mai multe țări din Europa deja nu mai primesc comenzi pentru Beetle.

Noul șef Volkswagen, Herbert Diess, promite în schimb, o serie de mașini “emoționale”, alături de modelele standard, iar Beetle este una dintre ele. Primul va fi însă microbuzul ID Buzz, programat pentru 2022. Nemții au prezentat deja conceptele limuzinei ID Vizzion și SUV-ului ID Crozz. Un SUV poziționat mai sus în gamă este, de asemenea, pe listă.

Șeful diviziei de design Klaus Bischoff susține că Volkswagen trebuie să se concentreze de acum pe mașini electrice care să devină populare. “Datoria noastră este să construim modele de volum. Aceste mașini au o tehnologie super-complicată. Ne putem orienta și către mașini exotice și emoționale”, spune acesta.

“Beetle din zilele noastre este o mașină foarte […]

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top