Volkswagen Bulli T1 transformat în automobil electric cu autonomie de 200 km

Specialiștii germani de la compania eClassic, în colaborare cu divizia VW Vehicule Comerciale, au transformat clasicul model Bulli T1 în automobil cu propulsie electrică.

Compania germană eClassics și VW Vehicule Comerciale au transformat un Volkswagen T1 Samba Bus în automobil electric.

Modelul convertit poartă numele Volkswagen e-Bulli, iar partea tehnică a fost împrumutată de la noul model Volkswagen e-Up!. Astfel, modelul clasic oferă acum 83 CP și 212 Nm. Motorul electric este alimentat de o baterie de 45 kWh. Versiunea electrică a modelului Bulli T1 are o autonomie de peste 200 km, iar viteza maximă este limitată la 130 km/oră.

Sistemul permite încărcarea bateriei la stații de putere mare de 50 kW prin portul Combo CCS amplasat sub numărul de înmatriculare din spate. Pentru a încărca bateria de la 0 la 80%, e-Bulli are nevoie de 40 minute.

eClassics a modificat suspensia modelului clasic pentru a putea susține greutatea suplimentară, iar sistemul de frânare a fost upgradat. La interior și-a făcut apariția un selector modern pentru cutia de viteze și un mic display digital integrat în vitezometrul analog.

Prețul pentru convertirea unui VW T1 în e-Bulli pe piața din Germania încep de la 64.900 euro.

Adaugati comentariu