Volkswagen confirmă mărirea gamei cu două noi crossovere

Într-o discuție purtată cu ocazia lansării modelului Skoda Fabia în Australia, John White, un membru important din conducerea Volkswagen Group Australia a confirmat faptul că marca germană va lansa în curând două noi modele de tip crossover.

Mutarea n-ar trebui să surprindă pe nimeni, întrucât acesta este segmentul aflat în cea mai substanțială creștere, iar Volkswagen a arătat mai multe concepte în acest sens recent.

Potrivit lui John White citat de CarAdvice, cele două noi crossovere Volkswagen se vor poziționa de o parte și de alta a actualului Tiguan. Cel mai mic se presupune că va fi o versiune mai lumească a conceptului Taigun, ceea ce-l pune automat în luptă directă cu modele precum Renault Captur, FIAT 500X sau chiar Mazda CX-3.

crossovere - autoexpert.ro (2)

Al doilea model, spune White, nu va fi neapărat mai mare decât Tiguan, cât mai luxos. Fără să dea prea multe detalii, el spune că li se va adresa celor care vor un crossover mai elegant, punând mai puțin aspect pe latura lui practică. Nu ne dăm seama dacă asta e un alt fel de a spune că va fi un soi de SUV coupe, însă posibilitatea nu trebuie ignorată. Indiferent ce fel de caroserie va avea, esențialul este că va fi țintit către un public care își face cumpărăturile de regulă din zona premium.

Și pentru că tot am vorbit despre Tiguan, fie doar și ca reper, nu uita că în toamna anului ăstuia Volkswagen va lansa noua generație, urmând ca mai apoi să apară și o versiune mai lungă, cu șapte locuri.

Adaugati comentariu