Volkswagen construiește primul microbuz electric din lume: ID Buzz

Volkswagen ID Buzz (4)

Volkswagen vrea să facă uitat scandalul Dieselgate, așa că trece în tabăra eco. Nemții au în plan construirea primului microbuz electric din lume. ID Buzz va intra în producție în 2020 și va beneficia de tehnologie de rulare autonomă.

Volkswagen a prezentat anul acesta la Detroit conceptul Volkswagen Microbus, dar nimeni nu i-a luat în serios. Nici oficialii nemți nu erau siguri dacă mașina va ajunge pe șosele vreodată.Dar în această vară, au decis: Volkswagen ID Buzz va intra în producție începând cu 2022 și va ajunge pe piețele din Europa, America și China.

Volkswagen ID Buzz (3)Versiunea de serie va prelua liniile de design de la conceptul prezentat în ianuarie. La bord, scaunul șoferului se va roti la 180 de grade, pentru a comunica mai ușor cu pasagerii. Interiorul va veni cu un aspect futurist, individualizat de un volan dreptunghiular, cu interiorul plin, de pe care se pot selecta treptele unei transmisii automate. În consola centrală, se va regăsi un ecran dispus vertical, tip tabletă.

GALERIE FOTO

ID Buzz va fi construit pe noua platformă a grupului, MEB, și va avea propulsie electrică, bateriile fiind montate sub podea. Opt locuri va avea microbuzul. Conceptul este propulsat de două motoare electrice, care dezvoltă în total 369 CP, expediați către toate cele patru roți, și aleargă de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde. Viteza maximă a microbuzului electric ar fi de 160 km/h. Dar mai sunt cinci ani până când vehiculul va ajunge pe piață, așa că ar putea veni cu un tren de rulare complet nou.

Cât de repede crezi că se încarcă ID Buzz-ul electric? Vezi AICI!

Adaugati comentariu