Volkswagen devine susținător al competiției BRD FIRST Tech Challenge România

Volkswagen devine susținător al competiției BRD FIRST Tech Challenge România

Începând cu acest an, Volkswagen devine susținător al competiției BRD FIRST Tech Challenge România, un proiect inițiat de Asociația Nație Prin Educație pentru promovarea importanței educației STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Volkswagen susține cea mai importantă competiție de robotică din România prin intermediul platformei The Braingineers, dorind să cultive importanța gândirii inovatoare, practice și orientate spre nevoi umane viitoare.

În susținerea acordată pentru BRD FIRST Tech Challenge România, Volkswagen a plecat de la crezul că printre copiii care construiesc azi roboți se găsesc inginerii care vor proiecta mașinile de mâine.

Printre acțiunile pe care Volkswagen le va întreprinde în cadrul acestui parteneriat se numără consilierea participanților la competiție prin intermediul propriului personal tehnic, crearea unor webinarii speciale și oferirea accesului participanților la imprimante 3D și la piese de schimb, plus teste de condus pe mașini Volkswagen pentru părinții elevilor înscrişi în competiție. Volkswagen va oferi câștigătorilor la finalul competiției un premiu special constând într-o vizită în fabrica mărcii de la Wolfsburg.

Marca germană va fi și partenerul de mobilitate al competiției. Clienții care achiziționează o mașină Volkswagen până la finalul lunii martie 2019 pot dona 15 euro pentru acest proiect, sumă care va fi dublată prin donații realizate de reprezentanța locală a mărcii germane.

Clienții care vor dona pentru acest proiect vor fi aleși prin tragere la sorți pentru a se alătura copiilor câştigători în cadrul vizitei realizate la sediul central Volkswagen din Wolfsburg, parte a premiului special oferit de marcă în pentru ediția din acest an a BRD FIRST Tech Challenge România.

„Studiile organizațiilor internaționale arată că două treimi dintre copiii din ciclul primar vor ajunge să lucreze pe poziții care nu au fost încă inventate. Acesta este un motiv pentru noi să ne implicăm pentru a ajuta tinerii să dezvolte competențe digitale. Educația în domenii tehnice este o prioritate la nivel mondial și, cu atât mai mult, pentru producătorii auto”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen.

Asociația Nație Prin Educație organizează cel mai mare campionat internațional de robotică pentru elevi desfășurat în România. Competiția se află la cea de-a treia ediție și reușește să atragă în medie 2.000 de elevi, circa 300 de mentori și aproximativ 200 de voluntari.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top