Volkswagen dezvoltă o mașină de curse electrică

Volkswagen electrica de curse

Volkswagen dezvoltă o mașină de curse electrică, pentru legendara cursă Pikes Peak, care are loc pe teritoriu american. Producătorul german arată acum prima imagine cu prototipul cu tehnologie futuristă.

Volkswagen se întoarce în Pikes Peak după o pauză de 30 de ani și dezvoltă o mașină electrică pentru cea mai renumită cursă montană. Prototipul cu tracțiune integrală se va afla la startul Pikes Peak International Hill Climb din Colorado, pe 24 iunie 2018. Nemții au planuri mari: vor să doboare recordul mașinilor electrice odată cu trecerea liniei de sosire, care se află la o altitudine de 4.300 de metri. Recordul este deținut, din 2016, de un pilot american, Rhys Millen: 8 minute și 57,118 secunde.

Noul proiect face parte din strategia celor de la Volkswagen de a deveni lider în producția de vehicule electrice. Până în 2025, brand-ul german va avea în gamă 23 de modele electrice.

“Mașina noastră electrică de curse va fi echipată cu o baterie și o tehnologie de rulare inovatoare. Testul extrem la care va fi supusă în Pikes Peak ne va oferi informații care ne vor ajuta în dezvoltarea produselor și tehnologiilor noastre în viitor”, spune Dr. Frank Welch, membru în Consiliul de Administrație Volkswagen.

Vehiculul electric va fi dezvoltat de divizia Volkswagen Motorsport, în colaborare strânsă cu Departamentul de Dezvoltare Tehnică de la Wolfsburg.

Ultima participare a nemților la cursa montantă Pikes Peak, supranumită “Cursa către nori”, a avut loc acum 30 de ani. În 1987, un Volkswagen Golf abia a reușit să treacă linia de sosire. Traseul acoper[ 19,99 kilometri și ajunge de la 1.440 la 4.300 de metri peste nivelul mării.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top