Volkswagen: recall pentru vehiculele afectate de scandalul Dieselgate

Oficialii grupului Volkswagen au anunțat aseară că există în lucru un plan de acțiune în vederea remedierii problemelor create de motoarele diesel EA 189 EURO 5, motivul scandalului emisiilor din ultima săptămână, planul urmând a fi definitivat până la sfârșitul lunii Octombrie.

Într-o primă etapă, clienții afectați vor fi informați de faptul că se vor lua măsurile potrivite pentru a le corecta emisiile autovehiculelor, unul din planurile principale fiind un recall a câtorva din cele 11 milioane de vehicule afectate, fiind totodată înștințați că această problemă nu afectează în nici o formă funcționarea sau siguranța mașinii lor. În același timp, o campanie globală va fi lansată la nivel de grup pentru a ține la curent clienții de situația 

Nici un vehicul nou echipat cu motoare conforme normelor Euro 6 nu este afectat, conform declarațiilor oficiale ale purtătorilor de cuvânt Volkswagen intrând în incidență o serie de autovehicule echipate cu motoare diesel 2.0 TDI EA 189 EU5 (Golf 6, generația a șaptea Passat sau prima generație a SUV-ului Tiguan).

Nu au fost făcute publice încă detaliile precise ale acțiunii, însă conform comunicatului de presă eliberat aseară, oficialii grupului Volkswagen AG vor propune o serie de soluții tehnice înainte de sfârșitul lunii Octombrie, ce vor intra în vigoare cât mai repede.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top