Volkswagen GEN.TRAVEL: concept pentru un automobil autonom

Volkswagen Group a publicat imagini cu un nou concept de automobil electric și autonom numit Gen.Travel.

Volkswagen și-a dezvăluit viziunea despre cum va arăta automobilul viitorului: conceptul Gen.Travel. Mai precis, despre cum va arăta mobilitatea din următorul deceniu. Volkswagen spune că acest concept este dotat cu funcții avansate de rulare autonomă (Nivel 5) și constituie o “bază de testare” pentru diferite tehnologii ce ar putea fi introduse în viitor pe modelele de serie.

Gen.Travel este viziunea Volkswagen pentru viitorul mobilității

Conceptul folosește un design futurist cu portiere tip gullwing, fiind o combinație între sedan și monovolum. Interiorul premium este modular și poate primi până la patru pasageri. Mai mult, interiorul poate fi configurat și pentru călătorii foarte lungi, două dintre scaune putând fi transformate în paturi. Conceptul folosește o suspensie activă eABC (electric Active Body Control) ce controlează autonom accelerația, frânarea și ținuta de drum pentru ca pasagerii să călătorească în deplin confort.

Volkswagen nu a prezentat date tehnice pentru acest concept.

Conceptul poartă sigla Volkswagen Group, simbolizând viziunea întregului grup german despre mobilitate. Versiunea de producție care se va naște din acest concept ar putea deveni un automobil folosit ca taxi pe distanțe lungi și nu neapărat un automobil privat.

Via Volkswagen Group

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top