Volkswagen Golf GTE Sport Concept. Golf-ul viitorului are 400 CP

Surpriza Volkswagen pentru ediţia din acest an a Festivalului de la Worthersee se numeşte Golf GTE Sport Concept. Golf-ul viitorului dispune de 400 CP şi o caroserie din fibră de carbon.

Un melanj inedit între profilul unui hatchback şi cel al unui coupe, Volkswagen Golf GTE Sport Concept anticipează cel mai probabil următoarea generaţie a lui Scirocco.

Designul este unul menit să taie răsuflarea. Uşile clasice au fost înlocuite cu unele de tip fluture, iar caroseria vopsită într-un alb mat seducător, intitulat White Club, este construită în întregime din CFRP – fibră de carbon ranforsată cu plastic. Acelaşi material domină şi majoritatea suprafeţelor vizibile din habitaclu, inclusiv cadrele scaunelor tip scoică cu centuri de siguranţă cu prindere în cinci puncte, inspirate din lumea motorsportului.

volkswagengte (6)

Rolul propulsiei îi revine unui ansamblu hibrid ce alătură unui TSI de 1.6 litri şi 299 CP două motoare electrice de câte 115 CP. Dacă una dintre unităţile electrice este integrată în carcasa transmisiei automate cu şase trepte, al doilea este poziţionat deasupra axei din spate.

În modul de rulare electric, autonomia maximă a lui Volkswagen Golf GTE Sport Concept este estimată la 50 kilometri. Consumul mediu conform ciclului NEDC se opreşte în dreptul bornei de 2 l/100 km.

Puterea totală combinată este cifrată la 400 CP, iar cuplul maxim, la 670 Nm. Resurse suficiente pentru a asigura un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.3 secunde şi o viteză de top de 280 km/h.

Adaugati comentariu