Volkswagen Golf GTI Clubsport anunţă un nou GTI de 265 CP

Volkswagen Golf GTI Clubsport concept este surpriza pregătită de VW pentru adunarea anuală a fanilor mărcii, de la Wörthersee.

Prima schiţă oficială ne dezvăluie modificări minime de design. Comparativ cu varianta de serie, conceptul afişează un eleron de dimensiuni mult mai generoase şi prize de aer suplimentare grefate pe paraşocul frontal.

Inginerii de la VW au umblat şi sub capotă, acolo unde regăsim o versiune recalibrată de 265 CP, cu 35 mai mulţi decât în cazul modelului GTI Performance, a binecunoscutului motor turbo de 2 litri pe benzină. Diferenţialul cu alunecare limitată este standard, aidoma funcţiei over-boost.

gti-clubsport2

Performanţele exacte ale conceptului Volkswagen Golf GTI Clubsport nu au fost date publicităţii, însă, Volkswagen promite că acestea vor fi cel puţin la nivelul celor cu care se laudă un Seat Leon Cupra.

Versiunea de serie va intra în producţie anul viitor, într-o cadenţă limitată. Auto Bild Germania avansează chiar şi un preţ estimativ pentru piaţa locală: 34.000 euro versus 30.400 euro pentru GTI Performance.

Adaugati comentariu