Volkswagen Golf GTI TCR – Conceptul care bulversează lumea hot hatch-urilor

Volkswagen Golf GTI TCR (9)

Volkswagen Golf GTI TCR este conceptul care schimbă perspectivele amatorilor de hot hatch-uri, pentru că va fi cel mai rapid GTI din gama actuală. Versiunea de serie își va face apariția la sfârșitul anului viitor.

Conceptul a fost prezentat în Austria, la Reifnitz am Worthersee. Derivat din modelele care aleargă în competiții, Golf GTI TCR se laudă cu 290 de cai putere, un cuplu de 370 Nm, transmise către roțile din față prin intermediul unei cutii automate DSG cu 7 rapoarte și dublu ambreiaj. Viteza maximă a versiunii standard este limitată electronic la 250 km/h, dar fără limitatorul electronic Vmax, poate ajunge la 264 km/h, transformând astfel TCR-ul în cel mai rapid Golf al gamei actuale.

Volkswagen Golf GTI TCR (2)

Test drive Volkswagen Golf facelift 2.0 TDI

Dați câte unul să ajungă la toată lumea!

Este ușor de recunoscut modelul special, pentru că vine cu o imagine sportivă. În partea frontală, mașina a primit o grilă redesenată, elemente grafice pe lateral, un difuzor de aer și un sistem de evacuare sport, jante “Belvedere” de 18 inci (opțional, 19 inci) și un sistem de frânare ultra-performant, cu discuri perforate.

Versiunea de top primește două radiatoare în plus, pentru o răcire eficientă a motorului. Literele TCR se regăsesc pe părțile laterale pentru a confirma faptul că avem de-a face cu un model performant. La deschiderea portierelor, aceleași litere sunt proiectate pe asfalt.

Volkswagen Golf GTI TCR (3)

Cei pasionați de viteză, pot comanda mașina cu șasiu sport și control adaptiv (DCC), care adaptează amortizoarele reglabile în funcție de modul de rulare, la simpla apăsare a unui buton.

Golf GTI TCR vine cu scaune premium sport cu tapițerie din microfibră sau textil, cu partea centrală “Flash Red”. Aceeași nuanță se regăsește și în cusăturile contrastante ale volanului sport, cu detalii și design preluate de la mașinile de curse. În microfibră sunt îmbrăcate și fețele ușilor, și schimbătorul de viteze.

Volkswagen Golf GTI TCR (7)

Adaugati comentariu