Volkswagen Golf R: informații și fotografii oficiale

VW Golf R autoexpert.ro

Cel mai puternic Golf din gama modelului compact a fost lansat oficial cu 320 CP oferiți de motorul 2.0 TSI.

Volkswagen completează gama noului Golf 8 cu cea mai puternică versiune. Numită tradițional Golf R, aceasta oferă 320 CP, devenind cel mai puternic Golf din istoria mărcii germane.

Modelul Golf R a fost lansat după o scurtă campanie de teasing și se prezintă cu o serie de modificări estetice. Cea mai puternică versiune Golf se remarcă prin spoilere mai agresive, prize de aer mari specifice modelelor R și bara led ce unește cele două blocuri optice.

În spate, Golf R are un difuzor aerodinamic, un eleron generos integrat în hayon și sistem de evacuare cu patru terminații finale.

Clienții vor putea alege modelul Golf R în trei nuanțe pentru caroserei: Lapiz Blue Metallic, Pure White și Deep Black Pearl Effect.

La interior, modelul performant mizează pe un display tactil de 10 inch și instrumente de bord digitale. Noul volan are și un buton marcat cu R prin intermediul căruia se poate accesa modul Sport. Scaunele sport sunt îmbrăcate în piele Nappa cu logo-ul R brodat pe spătar.

Sub capota modelului se află motorul turbo 2.0 TSI ce dezvoltă 320 CP. Cuplul maxim este acum de 420 Nm disponibil între 2.100 și 5.350 rpm. Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei cutii de viteze manuale cu șase trepte, sau opțional, DSG cu șapte trepte. Tracțiunea integrală este asigurată de sistemul 4Motion.

Acesta beneficiază acum de un nou diferențial spate ce poate transmite întregul cuplu către roata aflată la exterior, dacă cel de la volan activează modul Drift. Alături de modul Drift, mai sunt disponibile modurile Comfort, Sport, Individual și Race.

Golf R folosește o suspensie coborâtă cu 20 mm față de modelul standard.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top