Volkswagen ID.5: noul membru în familia de modele electrice a constructorului german

Volkswagen ID.5 Pro Performance and ID.5 GTX autoexpert.ro

Volkswagen a lansat oficial cel mai nou membru al familiei de modele electrice ID în forma unui SUV coupe numit ID.5. Încă de la lansare, ID.5 va avea și o versiune performantă sub logo-ul GTX.

După Volkswagen ID.3 și ID.4, constructorul german a lansat al treilea model electric. Pentru prima dată, VW oferă un SUV coupe electric construit pe platforma MEB. Noul ID.5 este strâns înrudit cu SUV-ul ID.4, atât la nivel de design, cât și tehnic. Noul ID.5 adoptă o caroserie de tip crossover coupe cu plafon plonjat.

Volkswagen ID.5: SUV coupe electric

Datorită caroseriei diferite, SUV-ul german ID.5. are un coeficient aerodinamic Cx de 0.26. Volumul portbagajului a scăzut însă la 549 litri.

Spre deosebire de frații săi electrici, noul VW ID.5 este lansat cu o singură variantă de baterie, cea cu capacitatea de 77 kWh. În ceea ce privește motorizările, vor fi disponibile trei variante. Volkswagen ID.5 Pro are un singur motor electric amplasat pe puntea spate. Acesta dezvoltă 170 CP. A doua variantă, Pro Performance, are tot un singur motor, dar cu puterea mărită la 204 CP.

Varianta de top este Volkswagen ID.5 GTX are două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte, și un total de 299 CP. ID.5 GTX poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 6.3 secunde, iar viteza maximă este de 180 km/oră.

Bateria suportă încărcări rapide de până la 135 kW. Autonomia oficială pentru noul ID.5 este de 520 kilometri, măsurată în ciclul WLTP pentru versiunea Pro Performance. Noul Volkswagen ID.5 va fi fabricat la uzina din orașul german Zwickau.

Via Volkswagen

Adaugati comentariu