Volkswagen ID.6 se va lansa în 2023 cu o autonomie de 700 km

Volkswagen I.D. Vizzion

ID.6 va fi modelul electric Volkswagen de clasă medie din familia ID. Va sosi în 2023 devenind versiunea de serie a conceptului ID Vizzion.

Conform unor informații obținute de publicația britanică Autocar, Volkswagen pregătește lansarea modelului electric ID.6 pentru anul 2023, iar autonomia noului model va fi un impresionantă de 700 kilometri.

Volkswagen ID.6 va fi versiunea de serie născută din conceptele ID Vizzion și ID Space Vizzion. Modelul va intra în producție în 2023 la uzina VW din Emden, Germania. Noul model va avea dimensiuni de sedan de clasă medie, similar cu actualul model Passat.

ID. Space Vizzion

ID.6 va avea motorul electric pe puntea spate, dar va exista și o versiune cu tracțiune integrală ce va folosi un al doilea motor electric pe puntea față. De asemenea, conform oficialului Frank Welsch, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare, citat de Autocar, modelul ID.6 va fi disponibil și în variantă performantă GTX ce va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în 5.6 secunde.

Modelul va folosi o vaterie de 84 kWh ce va oferi o autonomie de 700 km ajutată de utilizarea unor noi concepte aerodinamice pentru îmbunătățirea consumului.

Bateria va suporta o viteză de încărcare de până la 200 kW.

Concepul Volkswagen ID. Vizzion a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva din 2018, iar ulterior, în 2019, Volkswagen a dezvelit și conceptul ID Space Vizzion, ce îmbină liniile unui break cu cele ale unui crossover. Cu o lungime de 4.958 mm, o lățime de 1.897 mm și o înălțime de 1.529 mm, conceptul este cu 19,1 cm mai lung decât un Passat Variant și are un coeficient aerodinamic de numai 0,24.

Via Autocar

Adaugati comentariu