Volkswagen ID.7: informații și fotografii oficiale

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

Germanii de la Volkswagen au prezentat oficial noul sedan electric numit ID.7. Prezentat simultan în Europa, China și Statele Unite ale Americii, noul model electric este important pentru Volkswagen urmând să concureze cu Tesla Model 3.

Volkswagen ID.7 este un automobil electric cu dimensiuni exterioare similare cu cele ale unui Passat (4,96 metri lungime) și cel mai nou venit în familia de modele electrice ale constructorului german din Wolfsburg. Construit pe platforma MEB, comună cu cea utilizată de modele ca ID.3, ID.4, ID.5 sau ID.Buzz, noul model va utiliza o nouă baterie de 82 kWh pentru varianta Pro S ce promite o autonomie de 700 km și deja cunoscuta baterie de 77 kWh pentru versiunea Pro cu o autonomie oficială de 615 km.

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

Volkswagen ID.7

Acest lucru este posibil datorită eficienței îmbunătățite și coeficientului aerodinamic de 0.23 al modelului ID.7. În viitor va fi adăugată în gamă și o variantă GTX cu două motoare electrice și tracțiune integrală.

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

La lansare, ambele variante vor fi disponibile cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate și cutie de viteze cu un singur raport. Motorul electric este mai puternic, față de varinatele folosite pe celelalte modele ale familiei ID, cu o putere totală de 286 CP (210 kW).

Noul Volkswagen ID.7 va debuta în acest an pe piețele din Europa și China, iar din 2024 va fi disponibil și pentru clienții din America.

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

Thomas Schäfer, CEO Volkswagen: “Cu modelul ID.7 facem următorul pas în ofensiva noastră electrică. Limuzina oferă un nivel ridicat de confort și o autonomie mare. Până în 2026, vom oferi cea mai largă gamă de modele electrice dintre toți producătorii din Europa – de la modelul entry-level pentru mai puțin de 25.000 de euro până la ID.7 ca nou model de top în cadrul familiei ID. Obiectivul nostru este de a atinge o cotă de 80% pentru modelele electrice în Europa până în 2030. Începând cu 2033, Volkswagen va produce numai vehicule electrice în Europa.”

Volkswagen ID.7 AutoExpert.ro

La interior, noul Volkswagen ID.7 păstrează o serie de elemente familiare pe care le-am regăsit pe celelalte modele electrice ale mărcii, dar introduce și o serie de noutăți. Ecranul central are o diagonală de 15 inchi (38 cm), iar ecranul din fața celui de la volan este integrat acum în bord. Volkswagen a reparat și una din greșelile modelelor anterioare, iluminând sliderele touch care controlează temperatura sistemului de climatizare.

Noul model este produs la uzina Volkswagen din Emden, Germania.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top