Volkswagen ID.Aero Concept – viitor sedan electric de clasă medie

Volkswagen a prezentat oficial conceptul ID.Aero, model ce anunță un viitor sedan de clasă medie cu motor electric. Practic, un viitor Passat cu propulsie electrică.

Germanii de la Volkswagen au publicat primele imagini cu conceptul ID.Aero, nava amiral a gamei de electrice Volkswagen ID. Conceptul anunță un viitor sedan de clasă medie 100% electric. Acesta va înlocui practic actualul model Volkswagen Passat.

Sedan electric în loc de Passat

Noul model electric va debuta anul viitor, inițial pe piața din China, iar ulterior și în Europa și America de Nord. Pentru piața europenă, noul sedan electric va fi construit la uzina Volkswagen din Emden, Germania.

Conceptul ID.Aero ne dă o idee în ceea ce privește designul viitorului model de serie. Cu o parte frontală inspirată din designul celorlalte modele din familia de electrice ID, noul model va fi un sedan premium de clasă medie. Conceptul utilizează blocuri optice înguste cu tehnologie LED, jante de 22 inchi și stopuri LED întinse pe toată partea din spate.

Modelul folosește platforma MEB, comună cu actualele modele de serie ID.3, ID.4, ID.5 și ID.Buzz. Va fi utilizată bateria de 77 kWh pentru alimentarea motoarelor electrice, dar Volkswagen nu a dat încă detalii tehnice complete. Germanii anunță, însă, o autonomie de până la 620 km (WLTP). Conceptul ID.Aero are un coeficient aerodinamic Cx de 0.23.

Via Volkswagen

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top