Volkswagen ID. Buzz Cargo a cucerit trofeul International Van Of The Year 2023

Volkswagen ID. Buzz Cargo 3

Varianta cargo a modelului electric german Volkswagen ID. Buzz a primit premiul International Van Of The Year (IVOTY) 2023.

Lansat în luna martie a acestui an, vehiculul electric Volkswagen ID. Buzz este declinat în două variante, una destinată pasagerilor și ceralaltă transportului de mărfuri. Aceasta din urmă tocmai a primit premiul International Van Of The Year (IVOTY) 2023.

Cu această ocazie, Carsten Intra, director executiv al Volkswagen Commercial Vehicles, a declarat că este „onorat și mândru” să primească premiul. „Un mare Mulțumesc! juriului IVOTY și tuturor celor de la Volkswagen Commercial Vehicles care au contribuit la realizarea ID .Buzz Cargo, cel mai bun van din clasa sa”.

De asemenea, Jarlath Sweeney, președintele IVOTY, cel care a oferit trofeul în numele celor 34 de jurnaliştii specializați în piața vehiculelor comerciale care compun juriul competiției a menționat că „nu se întâmplă des ca o furgonetă cu un concept cu totul nou să apară și să trezească atât de multă atenție în piață. Felicitări Volkswagen Commercial Vehicle pentru crearea acestui vehicul unic”.

Bazat pe deja cunoscuta platformă MEB, ID. Buzz Cargo este oferit în toată Europa cu o baterie de 77 kWh. Acesta furnizează curent unui motor electric de 150 kW, care – așa cum a făcut cândva motorul modelului T1 – antrenează puntea spate. Poziția bateriei, integrată adânc în podea, și sistemul de propulsie electric ușor au ca rezultat o bună distribuție a maselor și un centru de greutate scăzut al vehiculului. Ambii factori optimizează manevrabilitatea și agilitatea.

Oficialii Volkswagen au menționat că raza de bracaj a mașinii este de circa 11 metri, asemănătoare cu cea a unui hatchback Golf.

Pe lângă designul său unic, propulsia electrică și sustenabilitate, ID. Buzz înglobează cel mai recent soft ID. care asigură actualizări over-the-air, dar oferă și baza tehnică pentru transportul autonom care va fi utilizată începând cu 2025.

Versiunea cargo a lui Volkswagen ID. Buzz are un preț de 54.430 de euro. În ciuda acestui preț destul de mare, Lars Krause, directorul de vânzări al diviziei Volkswagen Commercial Vehicle, a anunțat în septembrie că marca germană a primit „10.000 de comenzi fără ca mașina (n.n. – atât varianta Cargo cât și cea destinată transportului de persoane) să ajungă efectiv la dealeri și fără ca un singur client să o fi condus. Este pur și simplu impresionant”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top