Volkswagen ID în versiune de serie va arăta exact așa cum arată conceptul

Volkswagen ID în versiune de serie va arăta exact la fel ca și conceptul prezentat în 2016, la Salonul Auto de la Paris. Șefii germani au aprobat deja designul final, iar modelul de serie va ajunge pe piață în 2020.

Așadar, prototipul de acum doi ani va fi practic mașina care va intra în producție la sfârșitul anului viitor.

“Proporțiile, elementele de design și chiar dimensiunile roților sunt identice cu acelea ale conceptului. În mare, arată ca și conceptul pe care l-am prezentat în 2016”, a confirmat șeful diviziei de Design, Klaus Bischoff, într-o declarație pentru revista britanică Autocar.

De dimensiunile lui e-Golf, dar fără a reprezenta, din punctul de vedere al constructorului, concurență pentru acesta, compacta Volkswagen ID este primul model al sub-brand-ului electric. Mașina beneficiază de aportul a 170 de cai putere, dezvoltați de motorul său electric montat pe puntea din spate, și de o autonomie între 400 și 600 de kilometri. bateria se poate încărca până la 80% în doar 15 minute.

Vor exista totuși diferențe la modelul de serie. Pentru că legislația nu permite absența oglinzilor, sistemul de camere va fi înlocuit de retrovizoare, iar mașina va primi mânere convenționale pe portiere, în locul celor escamotabile, din motive financiare.Prototipurile ID se află deja în teste pe șoselele din Germania, scrie Autocar.

Volkswagen demarează astfel strategia prin care își curăță imaginea după Dieselgate. Constructorul german intenționează să lanseze nu mai puțin de 30 de mașini electrice până în 2025.

Adaugati comentariu