Volkswagen ID R Pikes Peak va fi prezentat în Franța săptămâna viitoare

Volkswagen ID R Pikes Peak (4)

Începe o nouă eră în motorsport pentru Volkswagen. Constructorul german plusează în cursele cu mașini electrice pentru a-și reface reputația pătată de scandalul Dieselgate. Volkswagen ID R Pikes Peak va fi dezvăluit săptămâna viitoare în Franța.

Prima mașină electrică de curse de la Volkswagen, ID R, vine cu propulsie complet electrică pentru a alerga în legendara cursă Pikes Peak International din Colorado, în luna iunie. Cu o construcție ușoară și aerodinamică, ID R-ul, realizat în mare parte din fibră de carbon, prezintă linii futuriste, în stilul prototipurilor concepute pentru Le Mans.

Volkswagen ID R Pikes Peak (1)

Proiectul îndrăzneț însumează experiența dobândită de Volkswagen în dezvoltarea viitoarei game electrice ID, cu aceea a diviziei constructoare de mașini de performanță, Volkswagen R GmbH. Acum 31 de ani, un Golf R a concurat și a ratat la limită victoria, în celebra “Cursă către Nori”, care ia startul la o altitudine de 2.862 de metri. Mașinile vor trece linia de sosire la 4.302 metri.

Obiectivul celor de la Volkswagen este de a bate recordul de timp la clasa electrică în cea mai spectaculoasă cursă de acest gen din lume, de mai bine de 100 de ani.

Volkswagen ID R Pikes Peak (2)

La volanul lui ID R Pikes Peak în Colorado se va afla Romain Dumas, pilotul francez care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans cu Porsche acum doi ani. Volkswagen își va dezvălui creația electrică în orașul lui natal al pilotului, Ales, Franța, pe 22 aprilie.

Adaugati comentariu