Volkswagen întrerupe producția pentru a se alinia la noile norme de poluare WLTP

Volkswagen WLTP

Noile norme privind emisiile, WLTP (Harmonized Light Vehicle Test Procedure), intră în vigoare începând cu 1 septembrie. Sunt norme care provoacă panică la Volkswagen. Constructorul german este nevoit să întrerupă producția pentru a se alinia noilor standarde.

Volkswagen întrerupe producția la principala sa uzină, cea de la Wolsburg. Anunțul vine la o săptămână după ce Porsche a făcut publice planurile sale de a opri temporar producția din cauza noilor proceduri de testare și a noilor norme de poluare.

Ciclurile WLTP implică teste în condiții reale de rulare, spre deosebire de procedurile ipotetice folosite anterior în cadrul ciclului de testare NEDC. Automat, mașinile testate vor indica cifre mai mari în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon.

“Doar la Volkswagen vom avea de testat peste 200 de versiuni de modele și vom fi nevoiți să le certificăm într-un interval de timp foarte scurt”, spune noul CEO al Grupului, Dr. Herbert Diess, care explică și faptul că noile proceduri de testare vor fi de acum mult mai complicate, iar volumul de muncă va fi de trei sau chiar de patru ori mai mare decât până acum.

După pauza programată între perioada de vacanță din luna august și implementarea noului standard începând cu 1 septembrie, Volkswagen va produce doar vehicule care se aliniază noilor norme.

Șeful sindicatului muncitorilor, Bernd Osterloh, este însă, nemulțumit de măsura luată de constructorul german.

“Cu siguranță, nu este vina noastră că Volkswagen a construit prea puține rampe de testare de-a lungul anilor și că, dintr-odată, nu mai poate face față volumului necesar de testare”, acuză Osterloh. “Nu vom permite ca forța de muncă să fie singura care are de suferit.”

Muncitorii vor fi anunțați de perioada exactă de întrerupere a producției în zilele care urmează. Volkswagen nu a menționat care dintre modelele din portofoliul său sunt vizate.

Adaugati comentariu