Volkswagen oferă actualizări over-the-air pentru modelele din gama ID

Volkswagen ID over-the-air autoexpert

Modelele electrice din familia Volkswagen ID primesc din data de 13 septembrie actualizări software over-the-air fără a mai fi nevoie de vizite în service.

Modelele care pot primi update-uri de software over-the-air sunt Volkswagen ID.3, ID.4 și ID.4 GTX. Compania germană dorește să updateze soft-ul mașinilor sale regulat la un interval de 12 săptămâni.

Anterior, Volkswagen a testat acest sistem în cadrul unui program pilot în care actualizările erau oferite clienților înregistrați în ID. First Movers Club.

Sistem de operare ID. Software 2.3

Actualizările Over-the-Air sunt dezvoltate în strânsă colaborare cu CARIAD, compania de software a Grupului Volkswagen. „Noile actualizări sunt o funcționalitate centrală a mașinii digitale conectate. Vor deveni rapid normale pentru clienții noștri, la fel ca și pentru smartphone-urile lor ”, spune Thomas Ulbrich, membru al Consiliului de administrație pentru dezvoltare tehnică. „Dezvoltarea software-ului este iterativă și rapidă. Lucrăm în cicluri scurte, ca o companie de tehnologie, și oferim actualizări clienților noștri la intervale scurte.”

Prin intermediul actualizărilor de software vor putea fi adăugate funcții noi sau îmbunătățirea celor actuale. În viitor, prin updateurile de soft va putea fi îmbunătățită autonomia. Primele update-uri pe care Volkswagen le va trimite către mașinile din gama ID vor avea ca scop îmbunătățirea interfeței cu sistemul multimedia și funcționalitatea senzorilor prezenți pe modelele electrice.

Via Volkswagen

Adaugati comentariu