Volkswagen prezintă patru concepte Beetle la New York

Pe lângă modelul Golf SportWagen Alltrack care va fi lansat oficial în State, Volkswagen a mai adus la salonul de la New York și patru ediții speciale concept ale lui Beetle, sărbătorind prezența legendarului model pe pământ american.

Potrivit declarațiilor oficiale, cele patru concepte aduc omagii trecutului modelului, dar ar putea oferi în același timp și unele indicii despre direcția în care compania ar putea dezvolta viitorul Beetle. Există două versiuni cu caroserie coupe și două decapotabile, toate poate putând intra în producție în viitorul apropiat.

Într-o ordine aleatorie, primul pe listă este Beetle Convertible Denim, o broscuță decapotabilă care amintește de primul „Jeans Bug” care a debutat la jumătatea anilor ’70. Vopsit în culoarea „Stonewashed Blue Metalic”, Volkswagenul are un acoperiș textil dintr-un material albastrul închis la culoare ce imită denimul și este acționat electric. Diverse elemente exterioare sunt vopsite gri (capacele oglinzilor, pragurile), iar aspectul este completat de niște jante de 18 inci pline. Interiorul respectă și el tema folosind tapițerii albastre și cusături albe, în timp ce pe spatele scaunelor se află buzunare ca de jeanși.

beetle - autoexpert.ro (1)

Trecem de la albastru la roz (hai să-i spunem mov) cu Beetle Pink Color Edition care are ca explicație o cerere tot mai pronunțată din partea clienților din State (dar și China) pentru un Beetle roz. VW urmează să evalueze reacțiile generate de concept și, în cazul unei primiri pozitive, ar putea iniția o ediție limitată. Rozul se extinde și în interior unde, în viitor, cantitatea culorii ar putea varia în funcție de preferințele clienților.

beetle - autoexpert.ro (9)

Beetle Convertible Wave este gândit pentru a-și ajuta proprietarul să se bucure mai mult de vară, fie că se află pe coasta de est sau de vest. Pentru exterior s-a mers pe un contrast între Habanero Orange Metallic și zone cromate, în timp ce la interior s-au ales materiale cu trimiteri în trecut spre anii ’50. Nu avea cum să lipsească și o referință către cultura surfului, așa că planșa bordului realizată din lemn a primit un design inspirat de plăcile folosite pentru călăritul valurilor.

beetle - autoexpert.ro (2)

În cele din urmă, Beetle R-Line Concept încearcă să-i confere benignei broscuțe un aer sportiv și am fi răi dacă nu i-am recunoaște meritele. Vine vopsit într-un alb perlat și cu elemente agresive de caroserie cum ar fi spoilerele cu prize de aer voluminoase, difuzorul de aer din spate ori eleronul generos sau jantele de 20 de inci. În interior apar niște scaune sport îmbunătățite și foarte multe inserții din fibră de carbon, în contrast cu cusăturile galbene. Motorul ales pentru Beetle R-Line Concept este un 2.0 TFSI care dezvoltă 220 CP.

beetle - autoexpert.ro (4)

Poate părea un pic exagerat să numești mașinile astea „concepte”, însă faptul că sunt atât de cu picioarele pe pământ nu poate decât să însemne șanse mai mari de a le vedea vreodată pe străzi. Gândește-te ce s-a întâmplat cu conceptul Beetle Dune care acum este așteptat să ajungă la dealeri la începutul anului viitor.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top