Volkswagen se întoarce la raliu cu Polo GTI R5

Volkwagen Polo GTI R5

Volkswagen se întoarce la raliuri! Constructorul german a făcut public primul teaser pentru Polo GTI R5, mașina care va ajunge în competiție în a doua jumătate a anului viitor, iar configurația va permite înscrierea sa în raliuri naționale și regionale, dar și în WRC2, acolo unde aleargă și românul Simone Tempestini.

Volkswagen a câștigat patru titluri în World Rally Championship (WRC) și s-a retras în glorie la finalul anului trecut, compania lovită de scandalul Dieselgate fiind obligată să reducă masiv costurile. Însă a continuat în umbra dezvoltarea unui vehicul competitiv.

Nemții lucrează acum la mașina pe care o vor trimite în WRC2. Polo GTI R5 are la bază cea de-a șasea generație a modelului super-mini. Mașina va fi supusă primelor teste la finele acestui an.

Directorul tehnic de la Volkswagen Motorsport, Francois-Xavier Demaison, care a coordonat dezvoltarea mașinii care a luat de patru ori titlul în WRC, coordonează și noul program.

“Cu Polo GTI R5, sperăm să transferăm cu succes experiența acumulată în cei patru ani în care am câștigat titlul în WRC către clienții noștri din sporturile cu motor și, în același timp, vrem să oferim o mașinărie de primă clasă, pentru nenumărate competiții”, spune Sven Smeets, directorul diviziei motorsport de la Wolsburg.

Sub capota lui Polo GTI R5 se va ascunde un propulsor de 1,6 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 270 de cai putere, transmiși către toate cele patru roți prin intermediul unei transmiii secvențiale cu cinci trepte, conform cerințelor impuse de FIA la clasa R5.

Adaugati comentariu