Volkswagen sprijină arta contemporană și sponsorizează evenimetele artistice documenta 14

documenta Volkswagen sponsor

Volkswagen este din nou sponsor principal documenta, la evenimentele culturale organizate de asociația culturală documenta, care vor avea loc anul acesta la Atena. Începând din luna iunie, uzina Volkswagen din Kassel se va implica, de asemenea, în acțiuni culturale.

Sâmbăta aceasta, documenta 14 deschide porțile primei expoziții pe teritoriu elen, iar Volkswagen Group este sponsor principal al acțiunilor artistice, care, anul acesta vor cunoaște o premieră: se vor desfășura în paralel în Atena și în Kassel.

Benita von Maltzahn, șefa diviziei responsabile cu activități culturale și sociale a Volkswagen Group susține: “O legătură vibrantă cu arta și cultura reprezintă o forță elementară în cadrul societății. Știm că noile abordări și noile idei sunt cele care aduc inovație și progres. În proiectele noastre culturale internaționale oferim sprijin unor parteneri ca documenta, pentru că aceștia sunt dedicați culturii accesibie marelui public.”

Tineri aflați în practică la uzina Volkswagen din Kassel vor da o mână de ajutor la construirea “Partenonului Cărților”, o lucrare a artistei argentiene Marta Minujin.

Acropolis documenta Volksawgen
Evenimentele culturale sprijinite de Volkswagen vor avea loc în perioada aprilie – iulie, la Atena (Grecia) și la Kasse (Germania).

Volkswagen va pune mașinile sale la dispoziția organizației și a unora dintre artiști pe parcursul evenimentului cultural, dar și ulterior. Un convoi de vehicule Volkswagen îl va însoți pe artistul scoțian Ros Birrel, în încercarea acestuia de a parcurge distanța dintre Atena și Kassel călare.

Manager general al organizației documenta, Annette Kulenkampff scoate în evidență valoarea acestui parteneriat: “Primim cu brațele deschise implicarea Grupului Volkswagen, care sprijină această importantă expoziție internațională de artă contemporană pentru a patr oară. Avem nevoie de parteneri de încredere, care sunt de părere că libertatea artelor este o premiză existențială pentru o societate deschisă la astfel de evenimente.”

Tematica expozițională E-Mobility este cea care creează o legătură specială cu uzina Volkswagen din Kassel: “Suntem încântați să prezentăm abilitățile noastre în domeniul mobilității electrice în acest context”, sunt cuvintele lui Thorsten Jablonski, managerul centrului de producție.

Adaugati comentariu