Volkswagen Tarek – Așa arată SUV-ul interzis europenilor

Volkswagen Tarek (1)

Volkswagen Tarek este SUV-ul la care europenii nu vor avea acces. Cu proporții mai generoase ca ale europenelor T-Cross și T-Roc și asemenătoare cu cele ale lui Tiguan, mașina va fi rezervată, cel puțin pentru moment, piețelor din America de Sud și America de Nord.

La baza viitorului Tarek se va afla platforma MQB a Grupului Volkswagen, iar design-ul său va fi inspirat de modelul Tharu, care se comercializează în China. Modelul își va găsi locul în gamă între T-Cross și Tiguan, anunță șefii de la Volkswagen, și va fi rival pentru Jeep Compass, Ford Kuga, Hyundai Tucson și Kia Sportage.

Volkswagen Tarek (2)

Oficialii constructorului german au dezvăluit informații referitoare la proporțiile lui Tarek. Acesta va măsura 4.468 mm în lungime (4.48 – Tiguan), 1.841 mm în lățime (1.839 mm – Tiguan) și 1.657 mm în înălțime (1.674 mm Tiguan), având un ampatament de 2.681 mm.

Test drive Volkswagen T-Cross – Polo se crede Touareg

În America de Sud, mașina va ajunge cu un motor turbo de 1,4 litri, care dezvoltă 150 de cai putere, care va fi cuplat la o transmisie automată cu șase trepte, care transmite cuplul exclusiv către puntea față. Echipa de dezvoltare încă pune în balanță avantajele și dezavantajele oferirii acestui model cu tracțiune integrală.

Volkswagen Tarek (4)

Volkswagen Tarek pentru piața sud-americană va fi construit la uzina Volkswagen din Argentina, în timp ce versiunea pentru piața nord-americană va vedea lumina zilei în Mexic. Nu există însă informații referitoare la asemănările și diferențele dintre versiunile rezervate celor două continente.

Foto: Volkswagen Tharu

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top