Advertisement

Volkswagen ți-ar putea închiria rularea autonomă ”la minut”

Volkswagen

Într-un interviu acordat publicației Bloomberg, șeful departamentului de software al Volkswagen își imaginează viitorul conducerii autonome. Astfel, ai putea plăti ”la minut” doar timpul în care mașina rulează autonom.

Este evident că viitorul aparține conducerii autonome. Și, indiferent de ce credem unii dintre noi, acesta este un fapt benefic. Să ne gândim doar la siguranța pe șosea. Să ne gândim la lipsa de concentrare care ne cuprinde după niște ore de condus pe autostradă. Ar fi bun un sistem care să te scutească de stres doar în anumite perioade critice.

Plata la minut sau la km

Ei bine, se pare că spre asta s-ar putea îndrepta industria. Cel puțin asta își imaginează CEO-ul companiei Cariad, care se ocupă de software-ul Volkswagen.

”Există deja un nou model de afaceri – un model de abonament sau o funcție la cerere – în care inteligența artificială vă va spune că puteți conduce în mod autonom, dacă doriți, pentru următorii 80 de kilometri. Noi am putea susține acest model.

Am putea să vă oferim conducere autonomă pentru următoarele 50 de mile, astfel încât să vă puteți relaxa sau să dormiți, ori să faceți orice altceva”, spune Dirk Hilgenberg, CEO Cariad.

Va fi ca la taxi: plătești fix cât folosești. Ceea ce, în multe situații, e benefic și pentru tine, și pentru colegii de trafic. Și mă refer mai ales la situațiile în care ești obosit și nu mai poți conduce.

Conducere autonomă ”la minut” autoexpert.ro

➡ C.E.: în această vară adoptăm normele tehnice pentru conducerea autonomă de nivel 4 💡

Acest tip de serviciu poate oferi șoferului timp liber în vehicul – pentru a lucra, a se relaxa, a se uita la un film sau a comunica cu celelalte persoane din vehicul, spune Hilgenberg.

La fel de benefic este și pentru cei care nu vor să li se bage pe gât conducerea autonomă. Pot alege, simplu, să se bucure de experiența condusului, fără a plăti. E drept, de plătit tot o faci, atunci când îți cumperi mașina cu toată pleiada de sisteme inclusă în pachetul de rulare autonomă de nivel 4. Dar ai putea alege să le lași doar pe cele esențiale activate, și să conduci singur mașina.

via bloomberg

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top