Volkswagen Tiguan facelift: prima schiță de design pentru SUV-ul german

Volkswagen a publicat prima schiță de design cu Tiguan facelift, la patru ani de la lansarea SUV-ului compact. 

Tiguan este unul dintre cele mai de succes modele pentru marca germană. SUV-ul compact a trecut de bariera celor 6 milioane de exemplare produse de la lansarea primei generații și până astăzi.

Mai mult, Volkswagen Tiguan a fost cel mai bine vândut model produs de marca germană din Wolfsburg anul trecut. VW a livrat 910.926 exemplare Tiguan în 2019, ceea ce îl face cel mai de succes model SUV pe piața europeană.

Tiguan este disponibil în 80% din țările de pe planetă, fiind asamblat în uzinele grupul VW din Germania, Rusia, China și Mexic.

Însă, Volkswagen anunță și un viitor facelift pentru modelul Tiguan și publică o primă schiță de design cu partea frontală a modelului. Spoilerul față va fi redesenat complet, iar blocurile optice vor avea un design nou inspirat de a opta generație a modelului Golf.

La nivel de motorizări vor fi păstrate propulsoarele cunoscute: 1.5 TSI cu 130 CP și 2.0 TSI cu 230 CP. VW nu va renunța nici la diesel, motorul TDI 2.0 urmând să fie în continuare disponibil cu puteri între 150 și 240 CP. Va exista și o versiune plug-in hybrid numită Tiguan GTE ce va avea cel mai probabil 245 CP.

Test drive Volkswagen Tiguan Highline 2.0 TDI DSG

Via AMS, floteauto

Adaugati comentariu