Volkswagen Tiguan va avea o versiune complet electrică

Volkswagen Tiguan

Presa germană spună că viitoarea generație a SUV-ului Volkswagen Tiguan va avea și versiune electrică, alături de modelele cu motoare termice și sisteme hibrid. Noua generație Tiguan va veni în 2026, dar Volkswagen nu a confirmat oficial informația.

Noul model electric din gama SUV-ului Tiguan va fi dezvoltat pe platforma MEB Plus, urmând să intre în producția de serie în 2026. Presa germană spune că noul model va fi numit ID.Tiguan și va fi fabricat la uzina Volkswagen din Wolfsburg.

SUV-ul Tiguan a fost lansat în 2007, devenind rapid un best seller în segmentul SUV-urilor compacte. Pe piață este acum a doua generație ce a primit un facelift în 2020.

Volkswagen Tiguan Electric

În gama viitoarei generații Tiguan vor fi disponibile și variante cu motoare termice și sisteme hibrid plug-in. Acesta variante vor utiliza o versiune actualizată a platformei MQB. Rămâne de văzut cum va integra Volkswagen noul SUV electric în gama sa de modele unde comercializează deja SUV-ul electric ID.4 și varianta sa SUV-coupe, ID.5. Noua generație Tiguan trece în acest moment prin testele de pre-producție, conform jurnaliștilor de la Motor1.com.

Volkswagen are nevoie de modele dezirabile, cererea pentru compactul Golf scăzând accentuat. După ce a fost liderul vânzărilor europene timp de 14 ani, modelul Volkswagen Golf a pierdut prima poziție în acest clasament în 2022, fiind depășit de modelele ca Peugeot 208, Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc și Fiat 500.

Test drive Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG 4Motion

Via Handelsblatt

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top