Volkswagen va prezenta noul Golf GTD Variant la Geneva

Golf GTD Variant | AutoExpress.ro

Dacă exista o vreme când trebuia să alegi între practicitate și dinamism, e una de mult apusă, iar mașinile precum acest Volkswagen Golf GTD Variant sunt exemplul cel mai bun.

Este prima dată când Volkswagen aplică emblema GTD – și tot ce vine la pachet cu ea – pe o mașină cu caroserie break, ceea ce le va oferi căutătorilor de plăceri nevinovate o și mai mare versatilitate decât la deja destul de practicul hatch echivalent.

Spun „plăceri nevinovate” pentru că GTD înseamnă, în egală măsură, o ținută dinamică foarte bună, dar și un consum de carburant discret și, deci, o conștiință ușoară. Golf GTD Variant va folosi același motor ca și versiunea hatchback, respectiv un 2.0 TDI cu 184 de cai putere și 280 Nm livrați către puntea față.

Golf GTD Variant va avea nevoie de 7,9 secunde pentru a ajunge la 100 de kilometri la oră cu start de pe loc, iar consumul mixt declarat este de doar 4,4 litri la o sută de kilometri. Desigur, testarea limitelor accelerației și acea valoare de consum nu merg tocmai mână în mână, însă Golf GTD Variant va fi capabil (alternativ) de ambele.

Golf GTD Variant | AutoExpress.ro

La nivel vizual, versiunea GTD se va deosebi de un Golf Variant clasic prin spoilerele specifice, grila radiatorului cu decupaj fagure, stopuri fumurii și praguri evazate. Mai departe avem jante de 17 inci „Curitiba”, bare de amarare negre și un eșapament dublu cromat. De asemenea, standard la Golf GTD Variant vor fi și farurile bi-xenon, o gardă la sol coborâtă cu 15 mm și o direcție progresivă, care favorizează condusul sportiv dar sporește și confortul în timpul unei exploatări normale.

La interior vei fi întâmpinat de aceeași tapițerie în carouri ca la GTI, un capitonaj negru al plafonului, pedale din oțel, volan cu inserții de aluminiu și levierul schimbătorului de viteze în formă de minge de golf.

Mașina va fi prezentată oficial la Salonul de la Geneva, urmând să intra la vânzare imediat după aceea. Prețul comunicat pentru piața din Germania este de 31.975 euro (TVA 19% inclus), însă nu e decât un reper.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top